Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τους έσωσε από βέβαιο θάνατο!



Μαθήματα αυταπάρνησης και αλτρουισμού παρέδωσε την Κυριακή το πρωί, λίγο μετά τις 8, ο 29χρονος Γιώργος Μητρόπουλος από το Ριόλο της Δυτικής Αχαΐας, σώζοντας τη ζωή δύο ηλικιωμένων, απεγκλωβίζοντάς τους από φλεγόμενο αυτοκίνητο  στο 42ο χλμ επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών, περίπου 100 μέτρα μετά τη δεύτερη διασταύρωση της Νέας Μανολάδας.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 8:15 π.μ. όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 55χρονος με κατεύθυνση προς Πύργο και στο οποίο επέβαιναν ένας 83χρονος και μια 82χρονη, εξετράπη από την πορεία του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε στύλο της ΔΕΗ, με συνέπεια ο κινητήρας του να πιάσει φωτιά.
Ο οδηγός προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο παρά το αρχικό σοκ και ενώ οι φλόγες ήδη τύλιγαν το παρμπρίζ και απειλούσαν και το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Οι δύο επιβαίνοντες, σοκαρισμένοι από τη σύγκρουση, έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και το μοιραίο τέλος έμοιαζε αναπόδραστο…
Όμως η τραγωδία αποφεύχθηκε, διότι εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός ο Γιώργος Μητρόπουλος
«Καθώς πήγαινα στη δουλειά για να μαζέψουμε ελιές, είδα ένα αυτοκίνητο να βγάζει φωτιά στο μπροστινό μέρος. Σταμάτησα μερικά μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκα με τα πόδια προς το φλεγόμενο αυτοκίνητο και είδα ότι μέσα ήταν δύο ηλικιωμένοι, η γυναίκα στο μπροστινό κάθισμα και ο άνδρας πίσω. Ο οδηγός ήταν σαστισμένος από τη σύγκρουση και το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν “έχω ανθρώπους μέσα, καίγονται” προσπαθώντας να βγει από το αυτοκίνητο. Αμέσως τράβηξα τους ανθρώπους έξω, ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά η φωτιά επεκτάθηκε και στην καμπίνα. Ένα λεπτό μετά να περνούσα, οι άνθρωποι θα είχαν καεί…» δηλώνει στην εφ.Πατρίς ο 29χρονος Γιώργος Μητρόπουλος, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές…
«Σταμάτησε κι ένας οδηγός νταλίκας και προσπάθησε με έναν πυροσβεστήρα να σβήσει τη φωτιά αλλά δεν τα κατάφερε. Το αμάξι κάηκε ολοσχερώς. Με βοήθησε και η μητέρα μου να ακουμπήσουμε τους ανθρώπους μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, καθώς είχαν τις αισθήσεις τους αλλά ήταν εμφανώς σοκαρισμένοι από το συμβάν» συμπληρώνει ο 29χρονος Γιώργος.
Σε τέτοιες στιγμές το συναίσθημα του φόβου είναι ικανό να σε «λυγίσει», όμως ο Γιώργος Μητρόπουλος βρήκε το ψυχικό σθένος και υπερνίκησε τον φόβο.
 «Είχα στο μυαλό μου ότι συνάνθρωποί μου κινδυνεύουν και αισθάνθηκα ότι πρέπει να τους βοηθήσω», ανέφερε στην εφ.Πατρίς και ανέσυρε από τη μνήμη του μια δυσάρεστη οικογενειακή εμπειρία από το μακρινό 1992: «έχω χάσει την αδελφή του πατέρα μου, τον γαμπρό μου και τα δυο τους παιδιά σε τροχαίο και ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια…»
Η προσωπική σελίδα του Γιώργου στο facebook κατακλύστηκε από δεκάδες μηνύματα από αρκετούς Ηλείους, καθώς ο ίδιος είναι ποδοσφαιριστής του Πανμομβριακού, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟ Βάρδας και στην Προοδευτική Μανολάδας.
Στο σημείο της παρ’ ολίγον μοιραίας εκτροπής επενέβησαν οχήματα της Π.Υ. Λεχαινών, σβήνοντας τη φωτιά, ενώ οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...