Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Νέα απόπειρα απάτης: «Ο εγγονός σου ξανάσπασε το πόδι του και θέλουμε 6200 ευρώ για την εγχείρηση»


Παρ΄ολίγον να πέσει θύμα των επιτήδειων που τρομοκρατούν τηλεφωνικά για να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά μία 90χρονη σε κεφαλοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου χτύπησε το τηλέφωνο. Η ανυποψίαστη 90χρονη σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε στην άλλη άκρη μια φωνή να της λέει «ο εγγονός σου ξανάσπασε το πόδι του και αιμορραγεί. Πρέπει να χειρουργηθεί απόψε και χρειαζόμαστε 6200 ευρώ για τον γιατρό, για να γίνει η επέμβαση, η μητέρα του μας είπε να σε πάρουμε τηλ», ενώ την ίδια στιγμή ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να κραυγάζει «Παιδάκι μου, τι έπαθες…»
Η 90χρονη, όπως δήλωσε στην εφ.Πατρίς, τρομοκρατήθηκε και ζήτησε να μιλήσει με τη «μητέρα» του υποτιθέμενου τραυματία για να συνεννοηθεί, απαντώντας ταυτόχρονα ότι δεν έχει χρήματα πάνω της και είναι αδύνατον να συγκεντρώσει ένα τέτοιο ποσό. Την ίδια στιγμή, η γυναίκα που μένει μαζί με την 90χρονη και τη φροντίζει, προσπαθούσε να την κρατήσει ψύχραιμη. Κάπου εκεί, όμως, η επιτακτική ανάγκη της γιαγιάς με τη μητέρα, χάλασε τα σχέδια των «τηλεφωνικών τρομοκρατών». Αμέσως ακούστηκε μια ανδρική φωνή στη γραμμή, η οποία υποδυόταν τον γιατρό: «κυρία μου, είμαι ο γιατρός. Ο εγγονός σας πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα. Η μητέρα του μόλις έφυγε για να πάει να δώσει αίμα». Η 90χρονη γυναίκα, παρά τα χρόνια όμως, διατηρεί πνευματική διαύγεια και, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ του τηλεφωνήματος, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και επέμεινε να μιλήσει με τη μητέρα για να ενημερωθεί για τον τραυματισμό. Εκεί το φιλόδοξο εγχείρημα απάτης απέτυχε, διότι ο  «γιατρός» δεν είχε συνεννοηθεί με τους συνεργούς και ρώτησε την 90χρονη «εσείς είστε η μητέρα ή η γιαγιά;». Η ηλικιωμένη γυναίκα πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε  ότι «εσείς με πήρατε να μου πείτε ότι είναι εκεί, τώρα με ρωτάτε;» και τους έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντας «άι παρατήστε με!».
Το συγκεκριμένο κρούσμα τηλεφωνικής απόπειρας απάτης έρχεται να προστεθεί σε αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών το τελευταίο διάστημα. Οι αρχές συνιστούν την αποφυγή οποιασδήποτε συνεννόησης με όσους ζητούν χρήματα τηλεφωνικά, τη διατήρηση της ψυχραιμίας –όσο εφικτό μπορεί να είναι- και την άμεση ειδοποίηση της αστυνομίας.
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...