Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ηλεία: "Μπήκα να κλέψω γιατί πεινάω . . ."


ktiniatreio1a

Απίστευτος διάλογος διαρρήκτη και ιδιοκτήτη καταστήματος στο Λάλα

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αντιμέτωπος με τον διαρρήκτη του κτηνιατρείου της συζύγου του, βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ολυμπίας, στο Λάλα. Ο διαρρήκτης που φέρεται να είναι υπήκοος Αλβανίας εμπλέκεται σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις οικιών, καταστημάτων και οχημάτων. Ο φερόμενος ως δράστης που πιθανότατα ξεκίνησε από την Αθήνα, είχε εργαστεί στην περιοχή πριν από τρία χρόνια.
Τον βρήκε μέσα στο κτηνιατρείο 
Μέσα σε λίγη ώρα και με ένα πέρασμα από την περιοχή, ο αλλοδαπός διαρρήκτης θέλησε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερη λεία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ολυμπίας Βασίλης Τυλιγάδας, είχε ξεχάσει κάποιο αντικείμενο νωρίτερα μέσα στη μέρα στο κτηνιατρείο της συζύγου του στο Λάλα και περίπου στις δύο τα ξημερώματα μετέβη να το πάρει. Φτάνοντας εκεί, είδε τον διαρρήκτη που βρισκόταν μέσα στο κτηνιατρείο ψάχνοντας για οτιδήποτε πολύτιμο. «Τι κάνεις εδώ;» ήταν η ερώτηση του κ. Τυλιγάδα, για να πάρει απάντηση από τον δράστη «πεινάω». Εκείνη την ώρα στα χέρια του κρατούσε ένα κασάρι, με το οποίο είχε παραβιάσει την είσοδο, ένα φακό και τρεις κονσέρβες φαγητού. «Πεινάω και ψάχνω κάτι να φάω» επανέλαβε ο δράστης και βγήκε από το χώρο. Εκείνη την ώρα ο κ. Τυλιγάδας του είπε «έλα να σου δώσω εγώ λεφτά να φας και άσε το μαγαζί». Όμως το κασάρι που κρατούσε, τον έκανε στη συνέχεια να κρατήσει απόσταση. Ο δράστης κατέβηκε στο δρόμο και μπήκε σε ένα λευκό Opel Kadett με το οποίο απομακρύνθηκε. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια είχε κλέψει ακόμα 20 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και είχε ψάξει όλο το χώρο για να βρει κάτι που να έχει αξία. Παράλληλα από τον έλεγχο που έγινε στα στοιχεία του αυτοκινήτου αποδείχθηκε πως είχε κλαπεί μόλις λίγες ώρες πριν από την περιοχή του Χολαργού στην Αθήνα.
Έκλεβε από τηλεοράσεις έως σουβλάκια…
Ο δράστης που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναγνωριστεί και είχε εργαστεί στο παρελθόν στην περιοχή του Λάλα, έκανε 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα για να κλέψει… κονσέρβες, σουβλάκια και μπουκάλια με ουίσκι σε άλλη περίπτωση…
Πάντα στο κέντρο του Λάλα μέσα στη νύχτα ο ίδιος δράστης φέρεται να διέρρηξε και μια καφετέρια – ψησταριά. Εκεί παραβίασε το παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος και πήρε οκτώ πακέτα με λουκάνικα, 50 σουβλάκια, είκοσι μπουκάλια μπύρας και οχτώ μπουκάλια ουίσκι και κονιάκ. Σε άλλη περίπτωση σε ένα από τα σπίτια που «χτύπησε» πήρε δύο ποδήλατα, δύο τηλεοράσεις, διάφορα ηλεκτρικά είδη, αλλά και είδη ρουχισμού και κλινοσκεπάσματα. Από τη μανία του φαίνεται πως δεν γλίτωσαν ούτε τα οχήματα του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Ο ίδιος δράστης φέρεται να παραβίασε το αυτοκίνητο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από το οποίο πήρε ένα ραδιο-cd, ενώ επίσης φέρεται να διέρρηξε ένα ακόμα φορτηγάκι του δήμου, από το οποίο δεν πήραν τίποτα. Μάλιστα για το λόγο αυτό βρέθηκε και στο Λάλα προχθές το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος, προκειμένου να εκτιμηθούν οι φθορές και η κλοπή. Οι Αρχές αναζητούν το δράστη από τα στοιχεία που υπάρχουν διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό του.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...