Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ηλεία: Το μικρό καλοκαίρι του Φλεβάρη - Πάνω από τους 20οC η θερμοκρασία


autumn-colors

Τι μπορεί να είναι οι 23οC μέσα στην καρδιά του χειμώνα; Μάλλον "καύσωνας". Από σήμερα και τουλάχιστον έως την Πέμπτη
μπαίνουμε σε μια ζεστή περίοδο στην Ηλεία, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρούς νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο τους 9oC νωρίς το πρωί στα ορεινά, έως τους 22οC το μεσημέρι στις πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί, νότιοι - νοτιοανατολικοί. Κάποιες παροδικές νεφώσεις δεν πρόκειται να χαλάσουν την ομορφιά της ημέρας.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Τοπικές βροχές στη Δυτική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με σταδιακή βελτίωση του καιρού, υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, και έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 10 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν 7 μποφόρ.
Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές κυρίως ώρες, περιμένουμε  στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση του καιρού αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. (meteo.gr)

Πηγή

 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...