Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μανώλης Καραλής μετά την επιτυχία του - "Δεν θα με επηρεάσει το ρεκόρ"


karalis_eu_mpolari1a
O Eμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο ΣΕΦ με άλμα στα 5,53 και να αποθεώθηκε από τους περίπου 5.000 φίλους του αθλήματος

Στα 17 του έφτασε στην κορυφή του κόσμου με ένα κοντάρι. Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι ένα νέο ταλέντο του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού, με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Από αθλητική οικογένεια, ο Εμμανουήλ είναι γιος του πρωταθλητή στο δέκαθλο Χάρη Καραλή και της επίσης αθλήτριας από την Ουγκάντα της Σάρας Καραλή που μεγάλωσαν στον Πύργο και ήταν αθλητές του κορυφαίου Ηλείου προπονητή του στίβου, Σάκη Καίσαρη. Ο πατέρας του, θέλησε να μυήσει στον αθλητισμό από μικρό τον γιο του αλλά και την δίδυμη αδερφή του την Αγγελική.
Ο Εμμανουήλ άρχισε από το κολύμπι και το καράτε. Ο άνθρωπος που είδε το ταλέντο του στον στίβο και μέσα σε τρία χρόνια κυριολεκτικά τον απογείωσε, είναι ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου.
Με τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σε βράβευση στο ΣΕΓΑΣ
Με τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σε βράβευση στο ΣΕΓΑΣ
Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής λάτρεψε το άλμα επί κοντώ και δηλώνει με υπερηφάνεια ότι το πρότυπό του είναι ο Σεργκέι Μπούμπκα. «Μπορεί να μην τον πρόλαβα, αλλά είναι μύθος για το αγώνισμα του επί κοντώ» είχε δηλώσει πέρισυ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Πατρίς του Πύργου. Στην ίδια σύνέντευξη, ερωτηθείς για το πόσο διαφορετική είναι η ζωή του σε σχέση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, ο Εμμανουήλ απαντά: «Δε διαφέρει πολύ από αυτή των άλλων 16χρονων. Απλά έχω περιορισμένο χρόνο λόγω προπόνησης ή αγώνων. Αλλά δεν με ενοχλεί γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και έχω και πολλούς φίλους μέσα από το στίβο.»

Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 5,53 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,60 μ., χωρίς επιτυχία. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν το Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004. Ο Καραλής στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στι 30 Ιανουαρίου, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος. Ο σημερινός αγώνας ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και απαρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.
Καραλής: Δεν θα με επηρεάσει το ρεκόρ
«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας. Με ανεβάζει όταν ακούω το ρυθμικό χειροκρότημα.

Μπαίνοντας στον αγώνα ένιωθα καλά και πίστευα ότι θα βγει μία καλή επίδοση. Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό. Επόμενος αγώνας που θέλω να πάω είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στις 27/02 και από εκεί και πέρα το Ευρωπαϊκό Παίδων της Τιφλιδας και το Παγκόσμιο εφήβων - νεανίδων του Μπίνγκοζ», δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου δήλωσε από την πλευρά του: «Το βασικό είναι να βελτιώνεται η τεχνική του. Είναι ένας χαρισματικός αθλητής, που βρίσκεται στην ανάπτυξη, το σώμα του αλλάζει και το θετικό είναι ότι με 4 προπονήσεις την εβδομάδα καταφέρνει να βελτιώνεται. Στην προπόνηση δεν χρησιμοποιούμε σκληρά κοντάρια, είναι δεύτερη φορά μετά την ημερίδα εδώ στο ΣΕΦ που πήδηξε με σκληρά κοντάρια αφού στις προπονήσεις επικεντρωνόμαστε στην τεχνική, η οποία πάντα έχει περιθώρια βελτίωσης
».
Νικητής ο Φιλιππίδης
Νικητής στο άλμα επί κοντώ αναδείχθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 5,70μ., ενώ νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,53μ., και 5,60μ. για να κάνει τρεις άκυρες στα 5,80μ.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Πατσουκάκης με άλμα στα 5,53μ. και την τρίτη ο Εμμανουήλ Καραλής με 5.53μ.

«Θέλω να συγχαρώ τον Καραλή για την μεγάλη αυτή επίδοση και του εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.
Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και έμεινε μέχρι το τέλος, ήθελα να ανταποδώσω με ένα μεγαλύτερο όμως δεν ήρθε.
Επόμενος αγώνα είναι στο Κλερμόν της Γαλλίας και αμέσως μετά σε ένα μίτινγκ στο Ρίο», δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης λίγο αφότου ολοκληρώθηκε ο αγώνας
», δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Συγχαρητήρια από Κοντονή

Τα θερμά συγχαρητήριά του στον άλτη του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων με 5.53μ που σημείωσε το Σάββατο το βράδυ στο ΣΕΦ.
«Ο ελληνικός αθλητισμός έχει γερές βάσεις και δείχνει να στέκεται όρθιος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και τη νεολαία που αθλείται στα γήπεδα της χώρας.
Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή, τους προπονητές του και τον σύλλογό του αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου για την προσπάθειά τους», δήλωσε ο κ Κοντονής για την επιτυχία του 16χρονου αθλητή.
Διαβάστε ακόμα: Ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ ο Ηλείος Μανώλης Καραλής

Video

 

Πηγή

newsit.gr - protothema.gr - thetoc.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...