Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Παρ’ ολίγον μακελειό στον κεντρικό δρόμο της Βροχίτσας!

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 
Σε μακροχρόνιες προσωπικές διαφορές οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς, η προχθεσινή αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στη Βροχίτσα του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παρ΄ ολίγον μακελειό ήταν η εν πολλοίς αναπόδραστη κατάληξη έντονων φραστικών επεισοδίων μεταξύ των εμπλεκομένων, τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και το πρωί του Σαββάτου κοντά στο γήπεδο του χωριού. Έτσι, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, περίπου 12-15 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, κοντά στην πλατεία. Βάσει όσων ανέφεραν στην εφ.  «Πατρίς» κάτοικοι της Βροχίτσας, έμοιαζαν να είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες 6-7 ατόμων και οι τόνοι ήταν υψηλοί καθώς μιλούσαν. Η ένταση άρχισε να ανεβαίνει βαθμιαία, με συνέπεια γύρω στις 20:30, ύστερα από έντονες λεκτικές αντεγκλήσεις και εκατέρωθεν απειλές, να πιαστούν στα χέρια και να κυληθούν σαν κουβάρι όλοι καταμεσής του οδοστρώματος. «Αυτό θα το πληρώσεις με αίμα» ήταν η φράση που, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκε κατά τη συμπλοκή.
Όπως μεταφέρθηκε από αυτήκοες μάρτυρες, ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων κρατούσαν αλυσίδες, ενώ κάτοικοι που πετάχτηκαν έξω από τα καφενεία του χωριού για να αντιληφθούν τι συμβαίνει, έκαναν λόγο για χρήση σιδερογροθιάς και μαχαιριού.

Οι  βασικοί «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου είναι ένας 27χρονος, ένας 24χρονος και ένας 42χρονος. 
Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ο 27χρονος  άρπαξε μια καρέκλα έξω από το καφενείο και χτύπησε στο κεφάλι τον 42χρονο, ρίχνοντάς τον τραυματισμένο μπρούμυτα στο έδαφος. Τότε, ο 24χρονος έβγαλε μαχαίρι και του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα,  τραυματίζοντάς τον στην πλάτη και στο στήθος.
Ο 42χρονος διακομίστηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, φέρει βαθιά τραύματα στο χέρι, στον ώμο και στο στήθος, καθώς και στο κεφάλι. Τα επόμενα 24ωρα ανέμενεται να επανακτιμηθεί κατά πόσον κινδυνεύει η ζωή του. Οι δύο δράστες, όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Αναστατωμένοι οι κάτοικοι
Ο αιματοβαμμένος κεντρικός δρόμος, οι σπασμένες καρέκλες, οι πεταμένες αλυσίδες σε θάμνο και η ένταση που προκλήθηκε το Σαββατόβραδο στη Βροχίτσα, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Βροχίτσας.  Καθώς ελλοχεύει κίνδυνος εκδήλωσης βεντέτας. Όπως επισήμαναν, σε τέτοια έκταση δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο, ενώ πρόσθεσαν ότι ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή δεν είχαν δώσει δικαίωμα για τέτοια περιστατικά στο παρελθόν κατά τη διαμονή τους στην περιοχή.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...