Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ηλεία: Τα καπάκια έπιασαν τόπο - Η στιγμή της επιβράβευσης


amea1
Διαθέσιμα τα τρία αναπηρικά αμαξίδια που αγοράστηκαν με έσοδα από τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μετά από πολλούς μήνες προσπάθειας και αναμονής να αποδώσει αυτή καρπούς, ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας και οι Ηλειοτέχνες παρουσίασαν χθες, παρόντος και του χορηγού στην κίνηση αυτή, τα τρία αναπηρικά αμαξίδια, που θα προσφερθούν σε ισάριθμούς συμπολίτες μας για να καλύψουν τις ανάγκες τους στην καθημερινή τους μετακίνηση. Σε ανθρώπους που οι συνθήκες τους ανάγκασαν να παραμείνουν καθηλωμένοι στο σπίτι. Τα μέλη των δύο συλλόγων παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, για να ανακοινώσουν την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας και να παρουσιάσουν τα αμαξίδια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Παντελής Παπαναγιώτου, ευχαρίστησε αρχικά το Σύλλογο και το ΔΣ της Δεξαμενής για την παραχώρηση του χώρου, όπου ο δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών Γρηγόρης Σταματόπουλος παραδίδει μαθήματα αυτοάμυνας σε άτομα με αναπηρία. Χαρακτήρισε τη μέρα ως ευχάριστη λόγω της ευόδωσης μιας μακράς προσπάθειας που ξεκίνησε μαζί με τους Ηλειοτέχνες και αγκαλιάστηκε από τους πολίτες στην Ηλεία. Συγκινητική ήταν η ευαισθησία των μικρών μαθητών στα σχολεία, όπου συνεχίζουν τη συγκέντρωση καπακιών, τον Ερυθρό Σταυρό και όλους όσοι συνείσφεραν με τον τρόπο τους στη συγκέντρωση 2,5 τόνων πλαστικών καπακιών. Ποσότητα που εστάλη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και τα έσοδα έδωσαν να την δυνατότητα να αποκτηθούν τα αμαξίδια. «Να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και τους εθελοντές και όλα τα παιδιά του συλλόγου. Να πούμε ότι οι δράσεις δεν θα σταματήσουν, θα συνεχιστεί ο αγώνας ώστε τα άτομα με αναπηρία και ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων να έχει ελευθερία στην πρόσβαση και να μην εμποδίζονται από το περιβάλλον και την νοοτροπία των ανθρώπων. Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα συντρέξουμε προκειμένου να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε, δηλαδή το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι. Οι καλοκαιρινοί μήνες ελπίζω να μην βρουν την Ηλεία χωρίς να υπάρχει έστω και ένα sea track» είπε μεταξύ άλλων. Ο κ. Παπαναγιώτου παρότρυνε όσους πολίτες έχουν ανάγκη από ένα αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορούν να το αποκτήσουν, να το δηλώσουν. Μια επιτροπή εκ μέρους των δύο συλλόγων θα επιλέξει με κοινωνικά κριτήρια τους ανθρώπους που θα προσφέρεται το αμαξίδιο που έχουν ανάγκη.

Στο πλευρό τους οι Ηλειοτέχνες και ο χορηγός
Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια που έγινε για τη συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών και ουσιαστικά βασικός «συνεργός» στη δράση αυτή ήταν ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Ηλειοτέχνες». Η πρόεδρος Πηνελόπη Αναλυτή ανέφερε:«Με τον σύλλογο των παιδιών ήμασταν συνοδοιπόροι σε όλη τους την προσπάθεια και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη καθώς σήμερα στέφεται με επιτυχία η προσπάθεια αυτή για την απόκτηση των αμαξιδίων που για κάποιους ανθρώπους είναι η έξοδος από το σπίτι, τα πόδια που δεν μπορούν να έχουν, προς την ζωή και την καθημερινότητα. Το έργο συνεχίζεται δεν τελείωσε εδώ, συνεχίζεται η συλλογή για τα επόμενα αμαξίδια τα επόμενα «φτερά» σε κάποιον άνθρωπο»
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που προσέφερε σε τιμή χονδρικής τα δύο από τα τρία αμαξίδια και το τρίτο το προσέφερε δωρεάν, Νίκος Δημάκης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή που πραγματικά συγκίνησε την κοινωνία. «Είμαι αρκετά χρόνια στον τομέα υγείας και ειδικότερα στην αποκατάσταση και όταν γνώρισα τα παιδιά πριν από ένα διάστημα, με συγκίνησε η προσπάθεια που έκαναν και το πάθος τους. Έτσι πρότεινα αυτή την χορηγία. Μία φράση που με εκφράζει απόλυτα είναι «διαβάζω πράξεις και στα λόγια χρειάζομαι γυαλιά». Η αναπηρία είναι κατάσταση ζωής και μπορεί την επόμενη στιγμή όλοι να βρεθούμε στην θέση των παιδιών.  Θα συνεχίσω να είμαι αρωγός στην προσπάθεια τους» είπε ο κ. Δημάκης.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Παναγιώτης Ευθυμίου, από την πλευρά του στάθηκε στην συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών που έγινε παρά το πρόβλημα που υπάρχει στο νομό με τα σκουπίδια. «Πετύχαμε να βάλουμε τον κόσμο σε μια διαδικασία, προκειμένου να μαζεύουν τα καπάκια από τα μπουκάλια τα οποία είναι χρήσιμα. Μαζεύουμε καπάκια και παίρνουμε ένα καρότσι. Μακάρι όλες οι δημοτικές αρχές να το έβλεπαν έτσι και θα είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Τα σχολεία του νομού θα μπορούσαν να είχαν γίνει αυτόνομα και να μην χρειάζονται τον δήμο ή την περιφέρεια ή το υπουργείο, καθώς εάν είχαν δώσει τρεις κάδους ανακύκλωσης τα σχολεία θα είχαν γίνει αυτόνομα όσο αφορά το πετρέλαιο και στα υλικά που χρησιμοποιούν τα σχολεία αλλά και για την επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων. Εμείς συνεχίζουμε την δράση με τα καπάκια και ας πάρουν ένα μάθημα από εμάς οι δημοτικές αρχές και να κατανοήσουν ότι η ανακύκλωση προσφέρει και μόνο καλό κάνει στην περιοχή μας» σχολίασε ο κ. Ευθυμίου.
Παρόντες ήταν ακόμα π γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος, το μέλος Γιάννης Πετρόπουλος και άλλα ακόμα μέλη και στελέχη του συλλόγου και των Ηλειοτεχνών.
amea2
amea3
amea4

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...