Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ο Καμμένος από την Ανδραβίδα: Μεγάλο αεροπορικό κέντρο η 117 ΠΜ


kammenos1
Στην Ανδραβίδα Καμμένος και Αποστολάκης για την άσκηση «Ηνίοχος 2016»
Του Γιάννη Σπυρούνη

Ως κέντρο φιλοξενίας αεροπορικών δραστηριοτήτων θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας. Αυτό επισήμανε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη δεύτερη ημέρα παραμονής του στην περιοχή, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος» 2016. Ο υπουργός είχε επαφές και συναντήσεις με Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους των στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση, όπου συζήτησε και αυτό το θέμα.
Πτήση με Phantom
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από προχθές το πρωί έφτασε στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, με την ευκαιρία της έναρξης διεξαγωγής της Πολυεθνικής Αεροπορικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016». Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πέταξε με αεροσκάφος F-4E Phantom, με χειριστή το διοικητή της 338 Μοίρας της 117 ΠΜ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 16:17 μ.μ. από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και εκτέλεσε αποστολή ναυτιλίας σε μεσαία και χαμηλά ύψη στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους, από τη Ζάκυνθο μέχρι την Κέρκυρα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση στις 17:20 μ.μ.. Όπως ανέφερε ο ίδιος χθες βρέθηκε πάνω από τους Οθωνούς αλλά και από τα Στροφάδια για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η παρουσίαση στα ΜΜΕ
Χθες στο πλαίσιο της ημέρας των ΜΜΕ, έγινε παρουσίαση της άσκησης στο αμφιθέατρο της 117 ΠΜ, παρουσία εκπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν ενεργά και ως παρατηρητές, αλλά και των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων. Εκεί ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης τόνισε μεταξύ άλλων πως το ενδιαφέρον πολλών ξένων δυνάμεων είναι έντονο και στις επόμενες φορές διεξαγωγής της, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη σε αριθμό συμμετεχόντων χωρών. Ο διοικητής του ΚΕΑΤ Σμήναρχος (Ι) Δημήτρης Παναγιωτόπουλος μαζί με τον διοικητή του ΣΤΟ Αντισμήναρχο (Ι) Δημήτρη Βαρσάμη. Χαιρετισμό απεύθυναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης
Ανάδειξη για τον «Ηνίοχος»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, χθες μετά την παρουσίαση της άσκησης αναφέρθηκε στην καθιέρωση και την ανάδειξη της «Ηνίοχος» με περισσότερες συμμετοχές κάθε χρόνο. «Πιστεύω ότι του χρόνου η άσκηση αυτή που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια θα αποτελέσει την κεντρική άσκηση των συμμαχικών δυνάμεων στη Μεσόγειο. Και όταν λέω «συμμαχικών δυνάμεων» δεν εννοώ μόνο τις υφιστάμενες συμμαχίες της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. Εννοώ τις νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται στο πλαίσιο της Μεσογείου. Όπως έχετε δει με τις εξελίξεις που έχουμε στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η Κυβέρνηση έχει επιλέξει την ενίσχυση των σχέσεων με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι πάρα πολύ στενές αμυντικές συνεργασίες οι οποίες οδηγούν σε διαμόρφωση νέων συμμαχιών με κέντρο τη Μεσόγειο. Η Ελλάδα, αποτελεί ένα σταθερό παράγοντα στην περιοχή και μαζί με την Κύπρο, ξεκινώντας διμερείς και τριμερείς σχέσεις, Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες προκειμένου να χτίσουμε έναν άξονα ασφαλείας που ξεκινά με κορμό την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα ΗΑΕ και προς το βορά θα πηγαίνει προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».
Αεροπορικό κέντρο η Ανδραβίδα
Αναφερόμενος στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας τόνισε πως «…αποτελεί ένα πολύ σημαντικό για εμάς όχι μόνο αεροδρόμιο και αεροπορική βάση, αλλά ελπίζουμε και στο μέλλον, κέντρο φιλοξενίας πολλών αεροπορικών δραστηριοτήτων. Χθες (σ.σ. προχθές) επισκέφθηκα κλιμάκιο αμερικανικής εταιρίας στην Ανδραβίδα, όπου είχαμε την ευκαιρία να τους κάνουμε την περιήγηση στο αεροδρόμιο και την αεροπορική βάση, για τη δημιουργία αεροπορικού εκπαιδευτικού κέντρου. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμα. Η ύπαρξη αυτών των τριών αεροπορικών βάσεων του Αράξου, της Ανδραβίδας και της Καλαμάτας σε συνδυασμό, μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας μεγάλης στρατιωτικής εκπαιδευτικής αεροπορικής μονάδας στην περιοχή».
Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που προσφέρει και η παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή, ενώ σχολίασε πως στην εδώ παρουσία τους όλοι οι συμμετέχοντες στην άσκηση επισκέπτονται διάφορα μέρη της Ηλείας, ενώ και ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του επισκέφθηκε την περιοχή της Κυλλήνης το βράδυ της Τρίτης όπου συνέφαγε μαζί με ξένους αξιωματικούς. «Έχει μια ιδιαίτερη σημασία για την ενίσχυση της περιοχής τουριστικά» σχολίασε ο κ. Καμμένος που εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο προσωπικό της 117 ΠΜ για την άρτια οργάνωση, αλλά και στις τοπικές επιχειρήσεις για την ζεστή υποδοχή των φιλοξενουμένων.
kammenos2
kammenos3
kammenos4
kammenos5
kammenos6
kammenos7

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...