Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

"Αστακός" η Ολυμπία για την Αφή


kosmos1a
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση της Αστυνομίας των τελευταίων χρόνων
Του Γιάννη Σπυρούνη

Όλα τα βλέμματα της υφηλίου στρέφονται πάνω στην Ολυμπία σήμερα και αύριο για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Στο παγκόσμιο αυτό γεγονός τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες αστυνομικές πηγές, ξεπερνούν κατά πολύ κάθε σχεδιασμό στις αντίστοιχες τελετές αφής που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε θερινές και χειμερινές διοργανώσεις. Η Ολυμπία θα είναι «αστακός» για την τελετή αφής και λόγω της έλευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί τον κύριο λόγο, αλλά περισσότερο τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ευρώπη και η τρομοκρατική απειλή των τζιχαντιστών.
Χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις κινδύνου, οι ελληνικές αρχές έχουν σηκώσει πολύ ψηλά το επίπεδο ασφάλειας για την τελετή της Πέμπτης. Και στις τρεις διαδρομές ροής του κοινού προς το αρχαίο στάδιο θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι. Στην πεζογέφυρα του Κλαδέου προς το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, στη διέλευση έξω από το Σύγγρειον (Παλαιό Μουσείο Ολυμπίας) και από την πλευρά της ΔΟΑ (Αρχ. Πίσσα) θα έχουν τοποθετηθεί μαγνητικές πύλες για εξονυχιστικό έλεγχο και επιπλέον οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιούν φορητούς ανιχνευτές μετάλλων. Σε όλες αυτές τις διαδρομές θα βρίσκεται μια αλυσίδα από αστυνομικούς, ενώ αρκετοί άλλοι θα είναι ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία στον Κρόνιο Λόφο, το Αρχαίο Στάδιο, την Ιερή Άλτη και αλλού.
Πέρα από το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που θα φτάσει από πολλές άλλες περιοχές της χώρας στην Ολυμπία, έχουν ήδη αναπτυχθεί δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, των ΕΚΑΜ, των υπηρεσιών Ασφαλείας, που έχουν υπό διακριτική επιτήρηση όλους τους χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες κάλυψη από αέρος θα υπάρχει από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Στα μέτρα εντάσσονται αρκετά ακόμα, τα οποία δεν διαρρέονται και παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά. Ωστόσο στη σύγκριση που γίνεται ως προς το μέγεθος της κινητοποίησης κάνουν λόγο για μέτρα πιο αυστηρά από τις διοργανώσεις του Σότσι, του Λονδίνου και του Πεκίνο.
Να υπενθυμίσουμε στα μέτρα που αφορούν το κοινό που θα θελήσει να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την Πέμπτη είναι και η απαγόρευση να έχουν μαζί τους μπουκάλια με νερό, αναψυκτικά ή υγρά γενικά, ενώ με μέριμνα του δήμου θα υπάρχουν σημεία που θα προσφέρουν νερό με ποτήρια σε όσους το επιθυμούν.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...