Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Σύλλογοι και φορείς στο πλευρό των προσφύγων στη Μυρσίνη



ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ

Ανέλαβαν δράση Σύλλογοι και φορείς, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται στο LM στη Μυρσίνη.

Μετά την ενημερωτική- οργανωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την  περασμένη Πέμπτη στην Αμαλιάδα, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, ακολούθησε μία δεύτερη συνάντηση το Σάββατο, αυτή τη φορά στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Χαμουζάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, η συμβολαιογράφος κα Αγγελική Ντίκου, η οποία εκπροσωπεί τους εθελοντές του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας και έχει αναλάβει το συντονισμό των  φορέων και εκπροσώπων, η κα Μαρία Χριστοφόρου και ο κ. Αλέξης Ξύδης από το τοπικό τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε και το δήμο και το Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν φυσικά οι ανάγκες που υπάρχουν στο κέντρο φιλοξενίας και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα φάρμακα και στα λοιπά είδη που είναι άμεσα απαραίτητα για τους ανθρώπους αυτούς. Ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση προκειμένου να βρεθούν χώροι συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν σε αυτή τη διαδικασία. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις, για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Μ.Κ.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...