Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Οι ειδήσεις της ημέρας εν συντομία


Τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο όπως κατεγράφησαν στις 19:00(21/04/2016 20:40) το βράδυ:

Κλείνουν Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια
Εκρηξη αισιοδοξίας λίγο  μετά τις 15:30 της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Χίλτον καθώς κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι σχεδόν έχουμε λευκό καπνό. Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια έχουν σχεδόν κλείσει, παραμένει η διαφωνία για το αφορολόγητο. 
Οι επικεφαλής του κουαρτέτου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρούν για το Eurogroup που γίνεται το πρωί της Παρασκευής στο Αμστερνταμ. 
Τα τεχνικά κλιμάκια παραμένουν και συνεχίζουν την δουλειά στην Αθήνα και δεν αποκλείεται η επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου την Κυριακή στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. 
Ικανοποίηση Τσίπρα για το πλέονασμα 0,7% «H  δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται» δηλώνει ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος τα στοιχείας της Eurostat για πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,7% του ΑΕΠ αντί για έλλειμμα 0,25% 
Σε συνέντευξη του, στο Euronews, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας, η οποία όπως υποστηρίζει είναι ένα βήμα πριν από την ανάκαμψη. 
Επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα της ελάφρυνσης του χρέους και ξεκαθαρίζει οτι η 
κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής για την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού.
Για αριστερά πλεονάσματα - συνέπεια της στάσης πληρωμών και σκληρής φοροεπιδρομής, που διέλυσαν οικονομία και νοικοκυρια, μιλούν από την ΝΔ και κατηγορούν την κυβέρνηση για πανηγύρι προπαγάνδας.

Φωτιά στη Μονεμβασιά

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λιρά, κοντά στη Μονεμβάσια. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων, είναι δύσκολη η κατάσβεση. Επί τόπου έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Παραβιάσεις από ελικόπτερα της ΠΓΔΜ

Υπερπτήσεις ελικοπτέρων της ΠΓΔΜ εντός του FIR Αθηνών κατέγραψε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.
Όπως ανακοινώθηκε, δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ εισήλθαν το πρωί και για ένα περίπου λεπτό στο FIR Αθηνών, πάνω από την περιοχή των Ευζώνων. Τα ελικόπτερα αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αποκαλύψεις Παπακωνσταντίνου«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μού ζήτησαν να δώσω κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Προανακριτική σε βάρος μου για τη λίστα Λαγκάρντ» αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του, αποσπάσματα του οποίου προδημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Game Over: Η αλήθεια για την κρίση» και σε άλλα αποσπάσματά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξηγεί πώς ακριβώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει ακόμη,  ότι   η προανακριτική έκανε έλεγχο πολιτικών φρονημάτων   σε ορισμένους συνεργάτες του, που κατέθεσαν υπέρ του.
Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό
Μια σειρά από συνταγματικές ενστάσεις, εγείρει το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το ασφαλιστικο νομοσχέδιο. 
Η βασική ένσταση αφορά την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο ενιαίο ταμείο, ενώ επιπλέον διαπιστώνεται ότι το νομοσχέδιο  δεν συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη. 
«Έχει γίνει παρεξήγηση και υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες» είναι η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας. 
Έκοψαν τη σύνταξη από υπέργηρουςΑποδείξεις ότι οι υπέργηροι συνταξιούχοι εξαλοκουθούν να... ζουν και δεν έχουν ξαναπαντρευτεί ζητά το ΙΚΑ για να συνεχίσει να δινει ορισμένες συντάξεις χηρείας ή επικουρικές. 
«Το ΙΚΑ έκοψε τη σύνταξη της υπέργηρης μητέρας μου, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση», κατήγγειλε σχετικά στον ΒΗΜΑ 99,5 η Μαρία Αθανασιάδου. 
«Πρόκειται για 1500 περιπτώσεις συνταξιούχων, άνω των 85 ετών, που λαμβάνουν συντάξεις χηρείας ή επικουρικές. Ερευνούμε το θέμα, και ζητούμε δικαιολογητικά, που να πιστοποιούν ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται εν ζωή και ότι δεν έχουν συνάψει άλλο γάμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συνταξιούχοι, μπορούν προσέρχονται στα υποκαταστήματα για να λαβουν τη σύνταξή τους» ανέφερε στο ΒΗΜΑ 99,5FM ο διοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

ΕΟΠΥΥ: Πλαφόν στις εξετάσεις

Πλαφόν στις εξετάσεις των ασφαλισμένων βάζει ο ΕΟΠΥΥ. Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, οι περισσότερες δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται αν δεν περάσουν 20 μέρες από την προηγούμενη φορά που έγιναν. 
Για ορισμένες εξετάσεις ο χρόνος περιορίζεται στις 4 μέρες, ενώ εξαιρούνται ασθενείς με ειδικά προβληματα υγεία οι οποίοι  θα χρειάζονται ιατρική γνωμάτευση για να επαναλάβουν τις εξετάσεις χωρίς να τις πληρώνουν από την τσέπη τους.
Οι νέοι περιορισμοί έχουν στόχο την εξοικονόμηση πόρων, αφού το πρώτο δίμηνο του 2016 καταγράφηκε υπερβάση του προϋπολογισμού κατά 10 εκατομμύρια.
Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας
Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία. Διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα
Για το Ριο Ντε Τζανέιρο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα. 
Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και δεύτερος ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκά-βιο, που εκπροσώπησε τη Βραζιλία.  
Η Φλόγα θα ταξιδεύει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και θα φτάσει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας.
Εγκλημα στον ΑλιμοΈναν επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων δολοφόνησαν άγνωστοι στον Άλιμο, λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
Οι δύο δράστες τον πλησίασαν με αυτοκίνητο, ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να μπει στο δικό του, και τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.
Λίγο αργότερα, στο Ελληνικό, βρέθηκε ένα καμμένο αυτοκίνητο και μέσα σ' αυτό όπλα, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να εκτιμά ότι επρόκειτο για το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και το έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Πασχαλινό ωράριοΕορταστικό ωράριο ισχύει από σήμερα λόγω Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα.
Σήμερα και αύριο, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 
Το Σάββατο θα λειτουργήσουν 9 με 6 και την Κυριακή 11 με 6. 
Τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 9 το πρωί με 9 το βράδυ, εκτός από την Μεγάλη Παρασκευή, που θα είναι ανοιχτά από τη μία το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Καιρός

Καλός διατηρείται ο καιρός σε όλη τη χώρα, ωστόσο οι βοριάδες ρίχνουν τη θερμοκρασία.
Στους 22 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο στην Αττική.
Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...