Παναθηναϊκή μαγκιά και "μπρέικ"! Ο Πεδουλάκης ίκησε πάλι τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ Eurokinissi


Πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο, αρκετοί θεωρούσαν πως ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, άλωσε το ΣΕΦ, επικρατώντας των Πειραιωτών με 85-83.

Δείτε το LIVE του αγώνα
Οι "πράσινοι" έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Basket League, πραγματοποίησαν το πρώτο από τα τρία βήματα για την κατάκτηση του τίτλου και πλέον ετοιμάζονται για το παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τις νίκες τους επί των "ερυθρολεύκων" μπροστά στον κόσμο τους.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης φαίνεται πως έχει βρει το κουμπί του Ολυμπιακού, καθώς κατάφερε να φύγει και πάλι νικητής από το ΣΕΦ, παρότι βρίσκεται μόλις έναν μήνα στον πάγκο του "τριφυλλιού", δουλεύοντας με μία ομάδα, η οποία δεν είναι καν δική του.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την "πράσινη" φανέλα. Μέτρησε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στη νίκη. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, ενώ "κλειδί" της αναμέτρησης ήταν ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος "εκτέλεσε" τον Ολυμπιακό με τρίποντα-μαχαιριές.
Από τον Ολυμπιακό, ξεχώρισε ο Ματ Λοτζέσκι με 21 πόντους και ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους. Ο Συριανός φόργουορντ ήταν πραγματικό παλικάρι, καθώς τα έδωσε όλα, παρότι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης έχασε τον πατέρα του.
Δείτε φωτογραφία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ηγήθηκε της "πράσινης" αποστολής:
Ο αγώνας:
Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν καλύτερα στην αναμέτρηση και, ύστερα από το αρχικό 4-4, “έτρεξαν” μικρό σερί 7-0 και προηγήθηκαν 4-11 περίπου στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε το μομέντουμ, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στα αμυντικά καθήκοντά της κι απέκτησε διψήφια διαφορά (10-20), χάρη σε εύστοχο περιφερειακό σουτ του Φώτση.
Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν στο +9 (15-24) το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να είναι ευάλωτος στην ανασταλτική λειτουργία του, όπως κι αρκετά άστοχος στην επίθεση.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε. Ο Βασίλης Σπανούλης βγήκε μπροστά, οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (37-37), αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας μπροστά στο σκορ με 41-47.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και το κατάφεραν. Μπόρεσαν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με 62-61, αλλά η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ. Ο Νικ Καλάθης πήρε φωτιά και με πέντε σερί πόντους, έκανε το 69-72. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, μάλιστα, με 4 πόντους (76-80) 38” πριν από το φινάλε, με τον Φώτση να ευστοχεί σ' ένα μεγάλο τρίποντο. 10 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, ο Διαμαντίδης ευστόχησε σε 1/2 βολές και διαμόρφωσε το τελικό 81-83, μιας και ο Ολυμπιακός δεν ευστόχησε στην τελευταία επίθεση (πιέσθηκε και κλείστηκε ο Παπανικολάου), με αποτέλεσμα οι “πράσινοι” να κάνουν το “μπρέικ”.
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Σχινάς – Μητσόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Παπαπέτρου 9 (2), Σπανούλης 15 (2), Στρόμπερι, Μιλουτίνοβ 3, Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 21 (3), Παπανικολάου 4, Ουόρικ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Μποχωρίδης, Φώτσης 13 (3/3), Ραντούλιτσα 4, Παππάς 10 (1), Φελντέιν 15 (4), Διαμαντίδης 4 (1), Γκιστ 11, Καλάθης 16 (2), Χέινς, Ουίλιαμς 1, Χάντερ 5.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ