Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, όχι από Κατριβάνου σε Ταμείο και κόφτη


ΜΕ 153 ΝΑΙ, 145 ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΝΤΕΣ
(22/05/2016 23:03)
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Την ίδρυση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης καταψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου
Η συζήτηση που προηγήθηκε διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Στο επίκεντρο βρέθηκε η σκληρή κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ψεύτη και αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για οργανωμένη πολιτική απάτη και σημείωσε ότι «δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας».
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αυτοβαυκαλίζεται ως μεταρρυθμιστής, ενώ έκανε λόγο για συνδυασμό θράσους και δειλίας.
Στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης βρέθηκαν η φοροκαταιγίδα, το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και ο κόφτης, καθώς επίσης τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ και το πάγωμα της ωρίμανσης των ειδικών μισθολογίων.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητηθούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, καθώς θα καλυφθούν από το νέο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε.
Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μισθολόγια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης ανακοίνωσε ότι με νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να ορίσει τα ισοδύναμα μέτρα έναντι του διετούς «παγώματος» των μισθολογικών ωριμάνσεων ώς 31 Δεκεμβρίου 2016.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζονται τέτοιου είδους μέτρα και πως η προσπάθεια του λαού φτάνει στο τέλος και έρχεται η λύτρωση.
Νωρίτερα, για απύθμενο θράσος της κυβέρνησης έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι μαζί με τους πανηγυρισμούς της για το κλείσιμο της αξιολόγησης περίσσεψαν και τα ψέματα.
«Σήμερα γράφεται ταπεινωτική σελίδα της ελληνικής ιστορίας» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. «Σήμερα ψηφίζετε μνημόνιο για πάντα» σημείωσε.
«Οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι 99 χρόνια εκχώρησης της περιουσίας θα κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή.
Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο να ψηφίζει κείμενα που συντάχθηκαν από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους χωρίς να αλλάξει «ούτε ένα κόμμα» από την ελληνική κυβέρνηση, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
 
 
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...