Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ηλεία: Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει ο υδράργυρος


Ηλεία: Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει ο υδράργυρος
Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός αν και σήμερα αναμένονται κάποιες ασθενείς βροχές σύμφωνα πάντα με τους προγνωστικούς χάρτες του Meteo.gr.
Στις περισσότερες περιοχές του νομού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια πλην των ορεινών και ημιορεινών που αναμένονται ακόμα και καταιγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές και στα πεδινά ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις. Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα, έως τους 22οC, ενώ από το Σάββατο ο υδράργυρος θα ανέβει κι άλλο, έως την Τρίτη που αναμένεται να ξεπεράσει τους 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 αναμένονται αραιές παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και Κρητικό βόρειοι-βορειοδυτικοί τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 11 έως 25 στην κεντρική από 13 έως 25 και στη νότια από 14 έως 24. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 ενώ στη Κρήτη από 11 έως 23.
Οι άνεμοι στο βορειανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στη περιοχή των Σποράδων οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στον Θερμικό οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικότερες περιοχές και τις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βοριοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στην ανατολική Κρήτη έως 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα σημειωθεί εξασθένιση και θα επικρατήσουν άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ με εξαίρεση την ανατολική Κρήτη όπου θα είναι βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα μετατραπούν σε μεταβλητούς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...