Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Κάστρο Κυλλήνης: Θολό νερό λόγω…αρχαίων

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 
Για την καθαρότητα του νερού διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Κάστρου, η οποία αποδίδεται στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης με τους σωλήνες αμιάντου.
Από την πλευρά του ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, έχει έτοιμη την μελέτη αντικατάστασής του δικτύου αλλά η μελέτη …προσέκρουσε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ο κ. Λευκαδίτης Χρήστος ιδιοκτήτης καφενείου στο Κάστρο, δήλωσε: «Πολλές φορές το νερό είναι πολύ θολό και το πρόβλημα είναι πολύ έντονο εδώ και ένα μήνα. Μερικές φορές έρχεται κατάμαυρο και αυτό συμβαίνει σε όλο το χωριό. Παρακαλώ τους αρμοδίους να αποκαταστήσουν την βλάβη και να φέρουν καθαρό νερό στο χωριό. Όλοι αγοράζουμε μπουκάλια νερό για να πίνουμε και να μαγειρεύουμε. Το νερό δεν κάνει ούτε για πλύσιμο».
«Το νερό είναι χάλια. Μόνο εμφιαλωμένο χρησιμοποιούμε και για το μαγείρεμα. Πρέπει να βρεθεί λύση, δεν πάει άλλο», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης Ανδρέας, κάτοικος Κάστρου.
Επιλύεται το πρόβλημα
Το πρόβλημα της θολούρας αποδίδεται στο γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι πεπαλαιωμένο και υπάρχουν σωλήνες αμίαντου οι οποίες θα πρέπει να αντικατασταθούν. Η δημοτική αρχή, έχει εντοπίσει το πρόβλημα από την αρχή της θητείας της. Έτσι έχει ολοκληρώσει σχετική μελέτη αντικατάστασης και αν δεν υπάρχουν γραφειοκρατικού τύπου καθυστερήσεις το έργο θα ξεκινήσει εντός του έτους.
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε για το θέμα:
«Πέρυσι προχωρήσαμε σε νέα γεώτρηση η οποία έχει πολύ νερό και η οποία δουλεύει συνεχώς. Υπάρχει επάρκεια νερού αλλά γίνεται υπερχείλιση επειδή είναι μεγάλη η ποσότητα του  νερού με αποτέλεσμα να κόβεται πολλές φορές την ημέρα. Τοποθετήσαμε καινούργιο αυτόματο και το πρόβλημα θα λυθεί.
Το άλλο πρόβλημα είναι το εξής: στο δίκτυο υπάρχουν δυστυχώς σωλήνες αμιάντου. Εμείς ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή μελετήσαμε τα σημεία του δικτύου που έχουν αμίαντο , ετοιμάσαμε την μελέτη, η οποία θα περνούσε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, αλλά δημιουργήθηκε πρόβλημα. Ζητήθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία να πάρουμε την έγκρισή της και έτσι περιμένουμε την 28η Μαΐου όποτε όπως μάθαμε θα γίνει το ΔΣ. Αμέσως μετά το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για να τοποθετηθεί καινούργιο δίκτυο.

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com
patrisnews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...