Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Δύο χρόνια χωρίς τον Βασίλη Μαρτζάκλη


Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ 

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε», ο αστυνομικός Βασίλης Μαρτζάκλης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, την ώρα που προσπαθούσε να προστατεύσει την περιουσία συμπολίτη του. 
Η θυσία αυτού του ανθρώπου μένει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ηλείων και όχι μόνο.

Ας θυμηθούμε όσα είχαν συμβεί στο «τελευταίο ταξίδι» του...

«Ήρωας» φώναξαν όλοι μαζί, ξεσπώντας σε ένα ασταμάτητο χειροκρότημα, οι πάνω από 2.000 άνθρωποι που «πολιόρκησαν» τη Δευτέρα το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα, όταν το φέρετρο του 35χρονου αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη, καλυμμένο με την ελληνική σημαία, έπαιρνε το δρόμο, με όλες τις τιμές, για την τελευταία του κατοικία.

Ο χρόνος έμοιαζε να έχει σταματήσει, «παγωμένος», όπως ακριβώς και οι εκατοντάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο παιδί της Ανδραβίδας. Άνθρωποι παντού, αλλά ένα πέπλο σιωπής είχε σκεπάσει τα πάντα.
Ο καθένας, εκείνες τις δύσκολες στιγμές, προσπαθούσε να ανακαλέσει στη μνήμη του καλές και ευχάριστες στιγμές από τη σχέση τους, τη γνωριμία τους, τη φιλία τους με τον άτυχο αστυνομικό.
Τη σιωπή «έσπασαν» λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα οι σπαρακτικοί ήχοι των σειρήνων των μοτοσικλετών της ΕΛ.ΑΣ που άνοιγαν την νεκρική πομπή προς τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ενώ ακολουθούσαν η Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς», που συμμετείχε αφιλοκερδώς και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας.
Άγημα της Αστυνομίας, με πένθιμο βηματισμό και τα όπλα υπό μάλης πλαισίωναν το καλυμμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο του άτυχου αστυνομικού, το οποίο «συνόδευαν» περίπου 1.000 άνθρωποι, στηρίζοντας την οικογένειά του. Η πομπή έφτασε στον μητροπολιτικό ναό της Ανδραβίδας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, πλαισιωμένο από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Ασφαλείας κ. Κώστα Κυριακόπουλο και όλη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ του νομού να αποδίδει τιμές, χαιρετώντας στρατιωτικά.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος,πλαισιωμένος από το σύνολο σχεδόν των ιερέων της περιοχής, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το ήθος και την αυτοθυσία του αστυνομικού. Ακολούθησαν επικήδειο χαιρετισμοί από συναδέλφους του άτυχου 35χρονου, από την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ανδραβίδας κα. Αγγέλα Τζιούμα Κουτζαμάνη καθώς και από τον υποψήφιο δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ανδρέα Κορομηλά.

Λίγη ώρα αργότερα η νεκρική πομπή ξεκίνησε και πάλι με τελικό προορισμό το κοιμητήριο της Ανδραβίδας ενώ τη στιγμή που η γη που γέννησε και έθρεψε τον 35χρονο Βασίλη Μαρτζάκλη τον δεχόταν και πάλι στην αγκαλιά της, το άγημα της ΕΛ.ΑΣ απέδιδε τιμές με ριπές στον αέρα.
Η κοινωνία της Ανδραβίδας και της πεδινής Ηλείας γενικότερα ζουν τις πιο άσχημες στιγμές που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια. Το μόνο σίγουρο ωστόσο, είναι ότι κανείς, δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τον 35χρονο αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη που η αυτοθυσία του θα εμπνέει του πάντες!
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...