Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ηλεία: Με πολύ κόσμο η καύση του Ιούδα στο Νεοχώρι Κυλλήνης (photos & video)


JAS_1492

Το έθιμο της Καύσης του Ιούδα αναβίωσε για έκτη συνεχόμενη φορά τα τελευταία χρόνια στο Νιοχώρι Κυλλήνης, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Λόγω του εσπερινού για τον Αγ. Γεώργιο η ώρα τέλεσης της καύσης μεταφέρθηκε από το απόγευμα και το αποτέλεσμα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ο σύλλογος των
Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας Αθήνας, ετοίμασε ένα ακόμα καλύτερο ομοίωμα του Ιούδα φέτος με λευκό χιτώνα και κόκκινη κάπα το οποίο κρεμάστηκε σε νέα βάση δίνοντας μια σαφώς καλύτερη αίσθηση και εικόνα την ώρα της καύσης. Τα βεγγαλικά στόλισαν όμορφα τον ουρανό πάνω από το Νιοχώρι ολοκληρώνοντας το σκηνικό της γιορτής.
Ο κόσμος συμμετείχε μαζικά στο δρώμενο και από την πλευρά του δήμου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος και Λάμπης Δημόπουλος.
Στα παιδιά που συμμετείχαν στην κατασκευή του ομοιώματος προσφέρθηκαν τιμητικοί έπαινοι και αναμνηστικά μπλουζάκια, ενώ μετά το τέλος της καύσης προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο σπιτικά γλυκά και αναψυκτικά.
Η βραδιά έκλεισε με μικρούς και μεγάλους να πετούν στον ουρανό τα αερόστατα των ευχών…

Πηγή

ilialive.gr

Video

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...