Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Βρίνα: Πληρώνουν Security για να κοιμούνται ήσυχοι!



ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΟΠΩΝ 

Είδαν κι απόειδαν οι κάτοικοι της Βρίνας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων μετά τα απανωτά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στο χωριό, και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Σεβόμενοι τον νόμο και έχοντας επίγνωση της κατάστασης και των δυνατοτήτων της σημερινής Αστυνομίας, δεν πήραν τα όπλα οι ίδιοι αλλά αποφάσισαν να συνεργαστούν με ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, προκειμένου να εξαλείψουν ή έστω να περιορίσουν την παραβατικότητα και να διαφυλάξουν το βιός τους.
 Η Ελληνική Αστυνομία, παρά την καθημερινή υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι αστυνομικοί της, άυπνοι, εξαντλημένοι και με εξοπλισμό που πληρώνουν από την τσέπη τους, έχει παγιδευτεί στη μέγκενη των περικοπών που έχουν επιβληθεί στη μνημονιακή Ελλάδα, με συνέπεια να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί και να προστατέψει επαρκώς τις περιουσίες των πολιτών.
Αίσθημα φόβου από τις κλοπές και τις διαρρήξεις
Τα τελευταία δύο χρόνια, όπως εξήγησαν στην εφ. «Πατρίς» οι κάτοικοι της Βρίνας, καταγράφηκαν πάρα πολλές κλοπές και διαρρήξεις στο χωριό, τόσο σε σπίτια όσο και καταστήματα. Άγνωστοι δράστες παραβίαζαν κλειδαριές και παράθυρα, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, με συνέπεια να προκληθεί πανικός μεταξύ των κατοίκων και αναπτυχθεί αίσθημα φόβου για χειρότερες συνέπειες. Η πλειονότητα των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και ζουν από τις πενιχρές συντάξεις τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν ότι το ενδεχόμενο ληστείας δεν είναι μακρινό και κανένας δεν θα ήθελε να διανοηθεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.
Κάπως έτσι άρχισαν να αναζητούν δραστική λύση, καταλήγοντας στην ανάγκη συνεργασίας με εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας. Ύστερα από δύο λαϊκές συνελεύσεις στο χωριό, οι κάτοικοι συμφώνησαν στην πρόσληψη προσωπικού που θα πραγματοποιεί περιπολίες καθημερινά στο χωριό και θα αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες να το αποτολμήσουν ξανά.
Πληρώνουν όλοι από λίγο
Τα έξοδα, όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Βρίνας, Βασίλης Κοπανιτσάνος, ανέλαβαν οι κάτοικοι εθελοντικά, καταβάλλοντας ο καθένας ένα πολύ χαμηλό ποσό μηνιαίως  (κάτω από 10 ευρώ) και συγκροτήθηκε επιτροπή που συγκεντρώνει τα χρήματα και τα καταβάλλει στην εταιρεία.
Πλέον οι κάτοικοι, όπως δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς», έχουν ανακουφιστεί τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε και ξεκίνησαν οι περιπολίες, καθώς δεν έχει σημειωθεί κρούσμα κλοπής ή διάρρηξης. Παράλληλα, η συχνή παρουσία του προσωπικού της εταιρείας στους δρόμους του χωριού έχει συμβάλει στη διαμόρφωση κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στους κατοίκους, ενώ και η συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων παραμένει άψογη, αφού υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την εταιρεία Security για οποιοδήποτε ζήτημα.
Στόχος είναι να συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο, παρότι οι κάτοικοι πληρώνουν για να είναι ασφαλείς, ενώ ήδη έχουν πληρώσει το κράτος μέσω της φορολογίας για να τους παρέχει δημόσια ασφάλεια. Σε αυτή τη λύση έχουν καταφύγει άλλα τρία χωριά πανελλαδικά, ωστόσο δεν αποκλείεται να τη μιμηθούν κι άλλες κοινότητες, διότι τα αποτελέσματα έως τώρα είναι αναμφίβολα θετικά.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Fopan83@gmail.com
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...