Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πύργος: Βρήκε νάρκη στο χωράφι του!


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΙΡΕΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αυτό που αντίκρισε προχθές το πρωί, μέσα στο χωράφι του ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος στην προσπάθειά του να περιποιηθεί, τα σπαρτά του, ανακάλυψε μια παλαιά νάρκη. Η νάρκη ήταν σε τέτοιο σημείο, που ο άνδρας, αρχικά δεν κατάλαβε για τι επρόκειτο, όταν όμως αντιλήφθηκε τι ήταν αυτό που έβλεπε μπροστά του, τότε ειδοποίησε άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές.

Ο Σπύρος Βαρζελιώτης, που έχει την πατρική του περιουσία στην περιοχή Κολιρέικες Παράγκες, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν βρήκε το συγκεκριμένο αντικείμενο μέσα στο χωράφι του και αυτό γιατί, αφενός μεν είχε βρεθεί σε σημείο που ήταν επικίνδυνο – καθώς η νάρκη βρισκόταν λίγα εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους – και αφετέρου γιατί εδώ και τόσα χρόνια που βρισκόταν η νάρκη στην περιοχή, δεν είχε γίνει αντιληπτή από κάποιον.
«Έχω σπείρει αρακά και προσπαθούσα να τον περιποιηθώ και ξαφνικά το μάτι μου έπεσε πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Μου κίνησε την περιέργεια γιατί δεν το είχα ξαναδεί και όταν έσκυψα πιο κοντά είδα τον πυροκροτητή που έχει επάνω και από όσο θυμάμαι από τον στρατό στην εκπαίδευση που κάναμε έμοιαζε με νάρκη. Σκέφτηκα πως πρέπει να ειδοποιήσω την αστυνομία κι έτσι έκανα. Απορώ πως βρέθηκε αυτό το αντικείμενο σε αυτή την θέση τόσο πολύ επιφανειακά και αν υποθέσουμε πως είναι από τον πόλεμο του ’40 έχουν περάσει από τότε 76 χρόνια. Το πατρικό μου σπίτι ήταν δίπλα μόλις λίγα μέτρα, εδώ παίζαμε εμείς σαν παιδιά, μετά τα δικά μου παιδιά, οργώναμε, καλλιεργούσαμε, δεν είχαμε δει ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε φανερά έκπληκτος ο κ. Βαρζελιώτης.
Λίγα εκατοστά από τη φρέζα
Εκείνο που έκανε αλγεινή εντύπωση, όπως επεσήμανε ο κ. Βαρζελιώτης, ήταν πως ανακάλυψε την νάρκη, όταν έκανε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του. Μάλιστα, είπε πως εκείνη τη στιγμή είδε το «Χέρι του Θεού» καθώς, η φρέζα του πέρασε μόλις λίγα εκατοστά από το παμπάλαιο αντικείμενο.
«Πέρασε η φρέζα τρεις περίπου πόντους από την νάρκη. Αν το έπιανε η φρέζα αυτό, εγώ σήμερα δεν θα μπορούσα να μιλήσω. Εκείνο που με έσωσε δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο γιατί αλίμονό μου αν δεν έβλεπα εκείνη τη στιγμή το χέρι του Θεού. Ο Θεός είναι αυτός που προστατεύει τον άνθρωπο που τον αγαπάει και ο ίδιος είπε πως όλες τις ημέρες της ζωής μας θα είναι μαζί μας. Και το βλέπουμε με ελάχιστα πράγματα γύρω μας», ανέφερε ο κ. Βαρζελιώτης.
Αξίζει να σημειωθεί πως την συγκεκριμένη νάρκη, θα την εξουδετερώσει ειδικό κλιμάκιο του Στρατού, που έφτασε σήμερα στην περιοχή της Ηλείας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...