Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Παλαιοχώρι Γαστούνης: Τρία λεπτά ήταν αρκετά για την καταστροφή!


ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΤΑΒΛΟ 61ΧΡΟΝΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ 

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για να υποστεί σοβαρή καταστροφή στην περιουσία του ο 61χρονος κτηνοτρόφος Χαράμπος Βουρλιώτης στην περιοχή «Νησιά» στο Παλαιοχώρι Γαστούνης.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ίδιος στην εφ.«Πατρίς», αλλά και μέλη της οικογένειάς του, ισχυρός άνεμος σάρωσε τον στάβλο που διατηρεί στην περιοχή με περίπου 250 πρόβατα, «ξηλώνοντάς του μεγάλο τμήμα μεταλλικής στέγης, ενώ «χτύπησε» και μερικά ζωντανά.
Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε ο 32χρονος γιος του, Δημήτρης, ο οποίος εκείνη την ώρα εκτελούσε εργασίες στον στάβλο, και πρόλαβε να καλυφθεί για να μην παρασυρθεί από τον άνεμο.

«Ήμουν έξω στο αρμεκτικό που έχουμε στον στάβλο γύρω στις 8 το βράδυ, όταν ξαφνικά άκουσα έναν δυνατό θόρυβο. Ενστικτωδώς πετάχτηκα και έτρεξα να κρυφτώ πίσω από μερικά μηχανήματα για να μην προστατευθώ. Ευτυχώς που δεν πέρασε από εκεί ο αέρας, γιατί αλλιώς θα σήκωνε και τα μηχανήματα και θα με σκότωνε. Πήγα από την άλλη πλευρά και κρύφτηκα, ακούγοντας τον θόρυβο από τις σκεπές. Μέσα σε δυο λεπτά έγιναν όλο. Αφού γλιτώσαμε, πάλι καλά. Αν μπορεί το κράτος να μας βοηθήσει καλό θα ήταν», τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο 32χρονος Δημήτρης, όντας ανακουφισμένος που δεν κινδύνευσε περαιτέρω η ζωή του, αλλά και προβληματισμένος για τη μεγάλη ζημιά.

Ο πατέρας του, Χαράλαμπος, εκδήλωσε τον προβληματισμό του για τη μεγάλη ζημιά, αφού το κόστος για την επισκευή στις στέγες αγγίζει τις 6.000 ευρώ και η οικονομική του δυνατότητα είναι πολύ περιορισμένη τέτοια περίοδο.
«Δεν ξέρω πού θα βρούμε τα χρήματα, κοιτάμε καθημερινά να επιβιώσουμε με την προσωπική εργασία μας, χωρίς δάνεια και βοήθεια από κάπου. Δυστυχώς τρία λεπτά ήταν αρκετά για την καταστροφή στον στάβλο. Μας σήκωσε όλη τη στέγη που έχουμε πάνω από το σανό και μας χτύπησε και μερικά αρνάκια και προβατάκια. Ό,τι βρήκε στο πέρασμά του το σάρωσε. Ευτυχώς δεν πέρασε από το σπίτι μας, ειδάλλως θα κινδύνευαν οι ζωές μας, ενώ είχαμε προλάβει να βάλουμε μέσα τα ζωντανά και τη γλίτωσαν.
Η ορμή του ανέμου ήταν τέτοια, που ξήλωσε δέντρα και τα έριξε μέσα στην τάφρο, ενώ τμήματα της στέγης και ξύλινοι πάσσαλοι βρέθηκαν πολλά μέτρα μακριά από τον στάβλο, προξενώντας σημαντική ζημιά. Όπως τόνισε και ο έτερος γιος της οικογένειας, ελλοχεύει κίνδυνος και για τα θηλυκά πρόβατα που είναι έτοιμα να κυοφορήσουν εξαιτίας της ορμής του ανέμου.
«Δυστυχώς πέρασε τυφώνας από δω και τα σήκωσε όλα. Έφυγαν οι σκεπές από τον στάβλο. Πρώτη φορά μας συμβαίνει αυτό το πράγμα και είναι μεγάλη η ζημιά», σημείωσε στην εφ.«Πατρίς» ο 36χρονος Διον.Βουρλιώτης.
Η Σεβαστή Βουρλιώτη, σύζυγος του 61χρονου Χαράλαμπου, περιέγραψε με τρόμο όσα έζησε το βράδυ της Παρασκευής και εξέφρασε την ανησυχία για το πώς θα τα βγάλουν πέρα.

«Ήμασταν μέσα στο σπίτι, το παιδί ήταν έξω και ξαφνικά ακούσαμε έναν κρότο και δεν καταλάβαμε τι έγινε. Μετά ήρθαμε και αντικρίσαμε την καταστροφή. Διέλυσε τις σκεπές μαζί με τα ξύλα, είναι μεγάλη και πρωτοφανής η ζημιά στα τόσα χρόνια που ζούμε εδώ». 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Fopan83@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...