Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, 1-1, με τη Γιουνγκ Μπόις....Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ: Την... ξέρανε! Επικό “διπλό” στη Φλωρεντία.....Νέα ήττα με κακή εμφάνιση για Παναθηναϊκό, 2-0, στο Άμστερνταμ


Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, 1-1, με τη Γιουνγκ ΜπόιςΣπατάλησε ένα ημίχρονο αλλά πήρε τον υπερπολύτιμο βαθμό 


Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε. Ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στον εαυτό του με τη Γιουνγκ Μπόις, σπαταλώντας ένα ημίχρονο και ευκαιρίες, αλλά πήρε τον βαθμό (1-1) και είναι στους «32».Για την πρωτιά στην Κύπρό θα ταξιδέψουν οι πρωταθλητές.
Με τη... φωτιά έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, αλλά τελικά πήρε το αποτέλεσμα που του χάρισε την πρόκριση στους 32 του Europa League, μένοντας στο 1-1 κόντρα στους Ελβετούς.
Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο «πέταξε» ουσιαστικά το α' ημίχρονο, αφού δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, δεν κατάφερε να απειλήσει και η μοναδική απειλητική στιγμή σημειώθηκε από μία κεφαλιά του Μποτία από κόρνερ του Φορτούνη.
Στο β' μέρος οι «ερυθρόλευκοι» πράγματι ήταν... άλλη ομάδα, ωστόσο και πάλι παρουσίασε ανησυχητικές «ασθένειες» που πρέπει να τις γιατρέψει ενόψει της επόμενης φάσης, που το επίπεδο θα είναι ξεκάθαρα ανώτερο.
Ο Φορτούνης ήταν αυτός που με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 48' άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Οαρό στο 58' ξανάβαλε τη Γιουνγκ Μπόις στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αγχώνοντας τους γηπεδούχους μέχρι τέλους, αν και οι Ελβετοί δεν δημιούργησαν ευκαιρίες στην εστία του Λεάλι.
Πώς έπαιξε
Καμία έκπληξη σε σχέση με όσα δοκίμαζε τις τελευταίες μέρες ο Πάουλο Μπέντο παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, καθώς η ενδεκάδα που πρόσφερε τις νίκες στα δύσκολα παιχνίδια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου παρουσιάστηκε και απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Μοναδική εξαίρεση η χρησιμοποίηση του Λεάλι στη θέση του τερματοφύλακα, αφού ο Ιταλός είναι αυτός που χρησιμοποιείτα στα ματς του Europa League, ενώ ούτως ή άλλως ο Καπίνο είναι τραυματίας.
Το ματς
Μπορεί στα πρώτα δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός να εμφάνισε διάθεση να πιέσει και να πετύχει πολύ γρήγορα ένα γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού για την υπόθεση πρόκριση, αποφεύγοντας έτσι το άγχος που προκύπτει από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.
Παρ' όλα αυτά, η Γιουνγκ Μπόις αφού προσαρμόστηκε στις συνθήκες του ματς και του γηπέδου, αποδείχθηκε ότι είναι πολύ διαβασμένη, καθώς κρατούσε τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή της και παράλληλα κάθε της αντεπίθεση είχε... οσμή ευκαιρίας.
Αυτό αποδείχθηκε στο 17', όταν ο Οαρό βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λεάλι, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα και αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του. Η αντίδραση του Ολυμπιακού στην ευκαιρία του Οαρό ήταν άμεση, όταν στο 23' ο Μποτία έπιασε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μβογκό.
Αποδείχθηκε, όμως, ότι αυτή η αντίδραση ήταν απλά στιγμιαία διότι μέχρι τη λήξη του α' ημιχρόνου δεν σημειώθηκε η παραμικρή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους», που έμοιαζαν... υπνωτισμένοι.
Το β' ημίχρονο αποτέλεσε μια απολύτως διαφορετική υπόθεση και μάλιστα από το πρώτο του λεπτό, καθώς λίγα δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του διαιτητή, ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο ματς μέχρι εκείνη την ώρα.
Ο Σεμπά βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή των φιλοξενούμενων και σε θέση τε-α-τετ με τον Μβογκό, αλλά ο γκολκίπερ των Ελβετών πραγματοποίησε καίρια έξοδο και «καθάρισε» τη φάση. Ο Ολυμπιακός τελικά βρήκε το πολυπόθητο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο Φορτούνης στο 48' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «εκτέλεσε» το Μβογκό για το 1-0 ενώ ο Σεμπά -και πάλι- στο επόμενο λεπτό έχασε την ευκαιρία για το 2-0, αλλά από το σουτ που επιχείρησε, είδε την μπάλα να περνά εκτός εστίας.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς, Ελιουνούσι, Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε
Γιουνγκ Μπόις: Μβόγκο, Λέτσιακς, Μπενίτο, Φον Μπέργκεν, Σούτερ, Σικ, Ζακαρία, Σουλεϊμάνι, Σανόγκο, Μπερτόν, Οαρό
Πηγή: sport-fm.gr


Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ: Την... ξέρανε! Επικό “διπλό” στη Φλωρεντία
ΦΩΤΟ Reuters

ΠΑΟΚΑΡΑ μέσα στη Φλωρεντία. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφυγε θριαμβευτής από την έδρα της Φιορεντίνα (3-2) και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στους “32” του Europa League. Οι “βιόλα” επέστρεψαν από το 0-2, αλλά ο Ροντρίγκες “χτύπησε” στην τελευταία φάση του αγώνα, δίνοντας στους Θεσσαλονικείς την πρώτη τους νίκη επί ιταλικού εδάφους.
Μια ιστορική νίκη, έναν θρίαμβο και να αγκαλιάσει την πρόκριση πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο οποίος για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Europa League, κοίταξε στα μάτια τη Φιορεντίνα, αρχικά προηγήθηκε 2-0, κι ενώ ισοφαρίστηκε σε 2-2, τελικά με ένα γκολ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις κατάφερε να νικήσει με 3-2 και να μείνει... ολοζώνταος για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά και το 3-1 της Λίμπερετς επί της Κάραμπαγκ.
Ο ΠΑΟΚ έφτασε έτσι την Κάραμπάγκ στους 7 βαθμούς. Πλέον, την τελευταία αγωνιστική οι "βιόλα" δεν θα είναι αδιάφοροι, αφού σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ και ήττας τους απ' την Καραμπάχ θα χάσουν την 1η θέση!
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν... δαιμονισμένο για τον ΠΑΟΚ, που μόλις στο 5' κατάφερε να φτάσει στο 0-1. Ο Κάμπος σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Λετσερίνι απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα κατέληξε στον Σάκχοφ και με κοντινό πλασέ ο παίκτης του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στη Φλωρεντία!!!
Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν πολύ σωστά και ψηλά, μπλοκάροντας το παιχνίδι των Ιταλών και αγγίζοντας το 0-2. Στο 8' ο Γκάρι Ροντρίγκες έπιασε... σουτάρα έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Λετσερίνι. Η ομάδα του Ίβιτς όμως στη συνέχεια δέχθηκε μεγάλη πίεση και είδε τους Ιταλούς να χάνουν δυο μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αφού ο Κριστόφορο “σημάδεψε” (19' και 21') τα δοκάρια του Μπρκιτς. Μάλιστα, στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα φάνηκε να σκάει οριακά μέσα από το τέρμα, αλλά ο διαιτητής δεν κατακύρωσε το γκολ.
Οι Ιταλοί είχαν το πάνω χέρι και τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την σωστή... απάντηση. Στο 26' και σε αντεπίθεση του “δικέφαλου του Βορρά”, ο Γκάρι Ροντρίγκες “σέρβιρε” στον Τζάλμα Κάμπος ο, που πλάσαρε με την μία για το 0-2. Οι “βιόλα” πάντως κατάφεραν να μειώσουν πριν πάνε στα αποδυτήρια, με τον Μπερναντέσκι να κάνει στο 33' το 1-2 με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Οι Θεσσαλονικείς δεν μπήκαν με καθόλου καλή νοοτροπία στην επανάληψη και είδαν πολύ γρήγορα να δέχονται και δεύτερο γκολ. Ο Μπαμπακάρ ξέφυγε στο 50' από το μαρκάρισμα του Κρέσπο και πλάσαρε εύστοχα τον Μπρκιτς για το 2-2.
  Δυο λεπτά αργότερα όμως ο ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμλενα ο Ροντρίγκες ΚΑΤΑΦΕΡΕ να μην σκοράρει! Ο Λετσερίνι έκανε λάθος, ο Κάμπος γυύρισει την μπάλα και ο Ροντρίγκες πλάσαρε -χωρίς τερματοφύλακα στην εστία- πάνω στον Τόμοβιτς.
Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να... παλεύουν για το γκολ της νίκης μέχρι τέλους και εκεί “μίλησε” ο Ροντρίγκες, που στο 90+3' απέφυγει το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων του και με βολίδα μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-2 για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Φλωρεντία!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT


Νέα ήττα με κακή εμφάνιση για Παναθηναϊκό, 2-0, στο Άμστερνταμ
Ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός, δεν διεκδίκησε καν το... θαύμα κόντρα στον Άγιαξ (2-0). Αποκλείστηκε και μαθηματικά κι απλά περιμένει ένα αδιάφορο ματς για να τελειώσει η νέα μαύρη σεζόν στο Europa League!

Έτσι ξεκίνησαν

Με την κλασσική ευρωπαϊκή συνταγή παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, με τον Αντρέα Στραματσόνι να επιλέγει το 3-5-2 και να αφήνει εκτός αποστολής τον Μάρκους Μπεργκ για να τον προφυλάξει. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Σάμπα, Μολέδο και Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό μπακ χαφ ο Χουλτ και δεξί ο Κουλιμπαλί. Ζέκα, Γουακάσο και Βιγιαφάνιες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ιμπάρμπο με τον Λουντ. Από την άλλη ο Άγιαξ έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς ήταν και μαθηματικά... περασμένος. Σε 4-3-3 ο Ονάνα κάτω από τα δοκάρια. Βέστερμαν και Ντε Λάιτ στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ ο Ντικς και δεξί ο Τετέ. Σένε, Νούρι και Βαν ντε Μπεκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό «φτερό» ο Γιουνές, δεξί ο Τσέρνι και στην κορυφή ο Κασιέρα.

Αγγλικό ανέκδοτο!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι των φετινών εκτός έδρας παιχνιδιών. Με τακτική προσήλωση, με ξεκάθαρο πλάνο, δηλαδή να περιμένει και να προσπαθήσει να χτυπήσει στον κενό χώρο και για ένα διάστημα να πρεσάρει ψηλά(25'-35'), με ποδοσφαιριστές που ήξεραν τι πρέπει και πότε πρέπει να το κάνουν. Οι Ολλανδοί από το πρώτο λεπτό πήραν την κατοχή της μπάλας και μέχρι το 20', το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να βρει καλή κυκλοφορία(73-27%).
Παρόλα αυτά με τις γραμμές κοντά και σωστές αλληλοκαλύψεις, οι παίκτες του Στραματσόνι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα από τους γηπεδούχους. Όσο περνούσε η ώρα, οι «πράσινοι» γίνονταν καλύτεροι και έκαναν αρκετά κλεψίματα από τα λάθη που έφερνε η πίεση πολύ ψηλά στο αμυντικό τρίτο του Άγιαξ.
Από μία τέτοια ενέργεια στο 27' ο Κουλιμπαλί πήρε από δεξιά, βρήκε τον Ιμπάρμπο στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Κολομβιανός από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε στο δοκάρι! Ο Παναθηναϊκός είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, οι χώροι που άφηνε ο Άγιαξ ήταν αρκετοί για να γίνει η... δουλειά σε ένα σωστό επιθετικό τρανζίσιον αλλά στο 39' οι Ολλανδοί πήραν κεφάλι στο σκορ!
Σε ένα αγγλικό ανέκδοτο από αυτά που φέτος έχει προσφέρει αρκετά ο Λουκ Στιλ, ο Σόνε έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Άγγλος φέρει για ακόμη μία φορά τεράστια ευθύνη. Η μπάλα πηγαίνει στην γωνία που «φυλάει», εκείνος έκανε βήμα προς την αντίθετη και κάπως έτσι «κρέμασε» ξανά τους συμπαίκτες του που τον κοιτούσαν αποσβολωμένοι! Ένα σουτ στον στόχο, ένα γκολ για τον Άγιαξ...

Δώρο Χριστουγέννων και καμία αντίδραση!

Σαν να μην έφτανε το δώρο του Στιλ στο 39', έντεκα αγωνιστικά λεπτά αργότερα ο Χουλτ είπε να τον... μιμηθεί. Ερασιτεχνικό «πούλημα» της μπάλας έξω από την περιοχή, o Tετέ έκλεψε και την ιστορία την έχουμε μάθει. Ότι πάει μέσα γράφει. Δυνατό διαγώνιο σουτ, ο Στιλ ανήμπορος να αντιδράσει και 2-0 στο 50'! Ο Παναθηναϊκός από το πουθενά βρέθηκε ξανά δύο γκολ πίσω στο σκορ και αν κάποιος θα περίμενε αντίδραση, μάλλον δεν έχει δει ούτε ένα φετινό ματς των «πρασίνων».
Στα υπόλοιπα 43' η ομάδα του Στραματσόνι δεν έκανε το παραμικρό, απολύτως τίποτα για να δείξει ότι θέλει κάτι από το ματς. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τους Ολλανδούς να έχουν κάποιες φάσεις και για το 3-0. Κάπως έτσι η φετινή περιπέτεια στο Europa League ολοκληρώνεται και ενώ στην Ισπανία Θέλτα και Σταντάρ έκαναν το χατίρι του Παναθηναϊκού. Ήρθαν ισόπαλες αλλά τι να το κάνεις όταν για ακόμη ένα ματς χάνεις με κάτω τα χέρια από την έναρξη της επανάληψης...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...