Υπό βροχή ο εορτασμός του προστάτη της Αεροπορίας στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας (photos)



Υπό βροχή ο εορτασμός του προστάτη της Αεροπορίας στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας (photos)

Του Γιάννη Σπυρούνη
Με κάθε επισημότητα παρά την βροχή τελέστηκαν χθες οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας. Ήδη από το περασμένο Σάββατο πλήθος κόσμου και μαθητές αρκετών σχολείων, επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση προκειμένου να δουν από κοντά τη στατική έκθεση τον εξοπλισμό
και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ιπτάμενα όπλα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και αεροσκάφη όπως F4, Mirage 2000 και F16. Τα τελευταία μάλιστα ανήκαν σε δύο στόλους, σε αυτόν της Ελλάδας και σε εκείνον της Αιγύπτου. Αφορμή για την παρουσία των Αιγυπτιακών F16 στάθηκε η εκπαίδευση που πραγματοποιούν στο Σχολείο Όπλων Τακτικής του ΚΕΑΤ. Παράλληλα στην έκθεση υπήρξαν ακόμα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας, συστήματα ραντάρ, εξοπλισμός των πιλότων, κινητήρες από πολεμικά αεροσκάφη καθώς επίσης και οπλισμός αυτών. Σε μικρούς και μεγάλους δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν στο κόκπιτ των δύο F4 της στατικής έκθεσης και να βγάλουν αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες.
Το πρωί της Τρίτης λόγω της βροχής οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο υπόστεγο της έκθεσης της 339 Μοίρας. Εκεί τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Παρόντες ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι του, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι δήμων του νομού. Τις στρατιωτικές αρχές μεταξύ άλλων εκπροσώπησαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας και Διοικητής του ΚΕΑΤ Σμήναρχος Ιπτάμενος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο διοικητής της 117 ΠΜ Σμήναρχος – Ιπτάμενος Κωνσταντίνος Δελήμπασης, καθώς και επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού και της Περιφέρειας, απόστρατοι του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού κ.α.
Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, δίπλα στο διοικητήριο της μονάδας και κατάθεση στεφάνων.
aeropor2
aeropor3
aeropor4
aeropor5
aeropor6
aeropor7













Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ