Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ηλεία: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες - Κινητοποίηση την Τετάρτη 9/11


Ηλεία: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες - Κινητοποίηση την Τετάρτη 9/11
Υπό το βάρος των αντίξοων κοινωνικών συνθηκών οι αγρότες της Ηλείας ετοιμάζονται για νέο κύκλο κινητοποιήσεων με βάση μια σειρά αιτημάτων που παραμένουν ανικανοποίητα τα τελευταία χρόνια. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, η κατάσταση στον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις και οι κατασχέσεις των επιδοτήσεων αποτελούν την προμετωπίδα.

Οι αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ αλλά και αρκετοί άλλοι από άλλους συλλόγους και πολλοί ανεξάρτητοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, το βράδυ της Τρίτης και συνεδρίασαν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους.
Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί όρισαν σημείο συγκέντρωσης στο παλιό νοσοκομείο, για να ξεκινήσουν από εκεί την πορεία διαμαρτυρίας, με σταθμούς – έκπληξη. Οι αγρότες δεν σκοπεύουν να πάνε σε μια συμβολική κατάληψη σε μια υπηρεσία όπως συνηθίζουν αλλά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη σε διάφορα σημεία, ώστε να σταλεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Υπό αυτή τη λογική, ο χειμώνας προβλέπεται θερμός, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι αγρότες στην Ηλεία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και χωρίς τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, λόγω της αδράνειας που επικρατεί στον οργανισμό με τις εξατομικεύσεις, γεγονός που καθιστά τους αγρότες αδύνατους οικονομικά στο να ξεκινήσουν νέες καλλιέργειες.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...