Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

"Οι μαθητές δεν τρώνε κουτόχορτο . . . "


"Οι μαθητές δεν τρώνε κουτόχορτο . . . "
Πορεία στην Αμαλιάδα μαθητών από σχολεία της βόρειας Ηλείας
Του Γιάννη Σπυρούνη

Για άλλη μια φορά βγήκαν στους δρόμους της Αμαλιάδας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην δημόσια παιδεία, μαθητές από τα σχολεία της πόλης και της βόρειας Ηλείας. Τα προβλήματα που υπάρχουν οξυμένα όπως λένε αλλά και το μοντέλο που επικρατεί στο σύγχρονο σχολείο προβληματίζει έντονα τους μαθητές για το μέλλον του. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η πανελλαδική δράση που είχε προγραμματιστεί για χθες σε όλους τους νομούς της χώρας.
poreia amal2
Οι μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αμαλιάδας, μαζί με αυτούς από το ΓΕΛ Λεχαινών και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αμαλιάδας με αφετηρία την πλατεία Μπελογιάννη και μετά από ένα μεγάλο κύκλο, τερματισμό στο δημαρχείο της πόλης. Οι μαθητές λίγες μόλις ώρες μετά την εγκατάσταση και του νέου Ηλείου υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στη θέση του, δεν δίστασαν να στείλουν το μήνυμά τους, ζητώντας να κάνει πράγματα για τους μαθητές της Ηλείας.
poreia amal3
Πολλά τα θέματα στα σχολεία που πρέπει να αλλάξουν
poreia amal7
Από το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας ο Νίκος Ρουμελιώτης ανέφερε ότι «… εμείς όπως κάθε χρόνο προσπαθούμε μέσα από τις κινητοποιήσεις και της καταλήψεις να περάσουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο και την κυβέρνηση, ότι αυτό το σύστημα στο οποίο διδασκόμαστε και δίνουμε εξετάσεις για ένα καλύτερο αύριο, έχει καταντήσει τα σχολεία, κέντρα εξέτασης παπαγαλίας και σκόρπιων γνώσεων. Προσπαθούμε αυτό να αλλάξει να γίνουν τα πράγματα πιο αξιοκρατικά και ο γονιός να μη σκέφτεται μόνο να στείλει το παιδί του στα φροντιστήρια, γιατί αυτό γίνεται». Απευθυνόμενος προς το νέο υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη είπε ότι «…πρέπει να πάρει παράδειγμα από τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο και να δει ότι οι μαθητές πλέον δεν τρώνε κουτόχορτο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ένα καλύτερο αύριο».
poreia amal8
Από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, εκ μέρους του 15μελούς η Αγγελική Τσαρδούλια, σχολίασε στις δηλώσεις της ότι «… έχουμε και υλικά προβλήματα και ελλείψεις. Δεν είμαστε μόνο γενικό σχολείο και θέλουμε κάλυψη των μουσικών μαθημάτων γιατί από τα γενικής παιδείας είμαστε εντάξει προς το παρόν. Τα αιτήματά μας είναι επίκαιρα για όλα τα σχολεία. Θέλουμε συστράτευση και συμπόρευση και παλεύουμε για μια δωρεάν, 12χρονη παιδεία με κάθε δικαίωμα για όλους τους μαθητές. Θέλουμε δωρεάν βιβλία, ώστε να μην χρεώνονται οι μαθητές με φροντιστήρια. Ζητάμε τη βοήθεια των γονιών και των καθηγητών μας». Αναφερόμενη στον κ. Μπαξεβανάκη είπε ότι «στο νέο υφυπουργό Παιδείας θα του ζητούσαμε να δει ως παράδειγμα των προηγούμενο υπουργό Παιδείας και να κάνει ότι καλύτερο για εμάς. Είναι πράγματα τα οποία τα δικαιούμαστε και θα τα απαιτούμε πάντα».
poreia amal4
poreia amal5
poreia amal6

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...