Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ηλεία: Εξιχνιάστηκαν δώδεκα κλοπές στον Κάμπο - Δύο συλλήψεις


Ηλεία: Εξιχνιάστηκαν δώδεκα κλοπές στον Κάμπο - Δύο συλλήψεις
Η σπείρα είχε χτυπήσει σε Γαστούνη, Λευκοχώρι – Λεχαινά
Στην εξιχνίαση δώδεκα περιπτώσεων κλοπών στην καρδιά του κάμπου, έφτασαν οι αστυνομικές αρχές. Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας έφτασαν στα
ίχνη της σπείρας, συνέλαβαν ένα απο τα τέσσερα μέλη και έναν κλεπταποδόχο και αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες.
Η δράση της σπείρας ξεκινά από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου.
Πρόκειται για τη σπείρα που είχε ρημάξει με πέντε χτυπήματα το σπίτι της οικογένειας Παπαδοπούλου στο Λευκοχώρι. Στις 7, 11, 15 και 17 Οκτωβρίου οι δράστες είχαν μπει στο χώρο, - την πρώτη μέρα μάλιστα ήταν εκεί και οι ιδιοκτήτες - και πήραν ένα πορτοφόλι με το ποσό των 300 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και έπειτα διάφορα εργασία, την κεντρική αλουμινένια πόρτα και τα τζάμια από τα παράθυρα, ενώ προκάλεσαν και ζημιές στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, συνολικής αξίας κλοπιμαίων και ζημιών 5000 ευρώ.
Στις αρχές Οκτωβρίου διέρρηξαν πόρτα καφενείου στη Γαστούνη για να πάρουν 20 ευρώ. Στις 20/10 πήραν από οικία στην περιοχή μια ηλεκτροκόλληση και άλλα εργαλεία αξίας 1500 ευρώ. Στο Λευκοχώρι στις 25/10 πάλι οι δράστες πήραν απο αυλή οικίας κουλούρες με καλώδια και μπαλαντέζες συνολικής αξίας 600 ευρώ. Στις 26/10 στο Σταφιδόκαμπο απο αλλοδαπό έκλεψαν 20 κότες αξίας 100 ευρώ. Στις 29/10 από μονοκατοικία πήραν ένα αλυσοπρίονο. Στις 2/11 στη Γαστούνη διέρρηξαν ένα φαστ φούντ και ένα φαρμακείο. Από το πρώτο πήραν το ποσό των 100 ευρώ, τρόφιμα και αναψυκτικά και από το δεύτερο το ποσό των 150 ευρώ.  Το τελευταιο χτύπημα ήταν τη νύχτα της περασμένης  Παρασκευής. Οι δράστες έκλεψαν από αποθήκη οικίας στα Λεχαινά ένα αλυσοπρίονο αξίας 500 που αργότερα πούλησαν σε έναν κάτοικο της περιοχής. Οι αρχές απο αυτή τη συναλλαγή, εντόπισαν τον άνθρωπο που το αγόρασε και τον ένα εκ των δραστών και τους συνέλαβαν.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Συνελήφθη μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία - Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία όλων των μελών της σπείρας και πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άνδρες - Εξιχνιάστηκαν δώδεκα κλοπές σε οικίες και καταστήματα

Συνελήφθη, χθες (5-11-2016) το βράδυ στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται, ακόμη τρείς ημεδαποί άνδρες και συγκεκριμένα δύο 25χρονοι και ένας 35χρονος, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, έχει συλληφθεί για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ένας 32χρονος ημεδαπός, ενώ για το ίδιο αδίκημα, κατηγορούνται ακόμη τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 47, 60 και 65 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, από το βράδυ της 4-11-2016 μέχρι και το απόγευμα της 5-11-2016, στα Λεχαινά Ηλείας, εισήλθαν σε αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα αξία (500) ευρώ, το οποίο πούλησαν στη συνέχεια στον 32χρονο συλληφθέντα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ, στη Γαστούνη τον 31χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη του 32χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χορτοκοπτικό, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της σπείρας, είτε ενεργώντας από κοινού ή σε μικρότερες ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και χθες (5-11-2016), σε Γαστούνη, Λεχαινά, Λευκοχώρι και Σταφιδόκαμπο Ηλείας, δώδεκα συνολικά κλοπές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου (9.000) ευρώ.

Οι δράστες διέπραξαν δέκα κλοπές σε οικίες και δύο σε καταστήματα, όπου αφαιρούσαν κυρίως γεωργικά και άλλα εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και έπιπλα, τα οποία πωλούσαν στη συνέχεια, στους υπόλοιπους τέσσερις κλεπταποδόχους

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διάπραξης τεσσάρων κλοπών, τον προηγούμενο μήνα σε  οικία ημεδαπού στο Λευκοχώρι, όπου οι δράστες είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα ακόμη και τα παράθυρα και την κεντρική πόρτα της οικίας.

Σημειώνεται, ότι ο 25χρονος είναι έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή της Ηλείας, διότι είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το προαναφερόμενο κατάστημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 35χρονου ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων.

Την προανάκριση ενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...