Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Έντονη φημολογία για λουκέτο στη ΔΟΥ Αμαλιάδας


Έντονη φημολογία για λουκέτο στη ΔΟΥ Αμαλιάδας
Δεν επιβεβαιώνεται επί του παρόντος η πληροφορία που έφερε στο φως η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ηλείας
Του Γιάννη Σπυρούνη

Αναστάτωση προκάλεσε  επιστολή της Ένωσης Λογιστών και Φοροτεχνικών Ηλείας με παραλήπτες τον Υπουργό Οικονομικών  Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας και το δήμο Ήλιδας, όπου επισημαίνουν ότι σχεδιάζεται κλείσιμο της της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας. Ωστόσο από μια πρώτη διερεύνηση του θέματος που έκανε εμφανώς θορυβημένος ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δεν προκύπτει επισήμως πουθενά τέτοιο θέμα. Οι αρμόδιοι τόσο στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, όσο και στη Δ.Ο.Υ. Πύργου δηλώνουν άγνοια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά» σχολίασε ο κ. Χριστοδουλόπουλος για τις φήμες που φαίνεται να διακινήθηκαν στους διαδρόμους της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας και έτσι την Παρασκευή που θα βρεθεί στο υπουργείο Οικονομικών για άλλα θέματα του δήμου, θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε να γνωρίζει η πόλη και η δημοτική αρχή τι πραγματικά συμβαίνει.
Φυλάνε τα ρούχα τους
Στο δήμο Ήλιδας έχοντας ωστόσο αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις το τελευταίο διάστημα με το νοσοκομείο και το υποκατάστημα της ΔΕΗ, δεν παίρνουν αψήφιστα τέτοιες φημολογίες. Ακόμα και αν αναπτύσσονται από κύκλους που δεν έχουν σχέση με το υπουργείο οικονομικών, εξετάζουν από που προέρχονται και ποιες είναι οι σκοπιμότητες. Με λίγα λόγια στο δήμο Ήλιδας φυλάνε τα ρούχα τους καλού κακού για να αποφύγουν τον αιφνιδιασμό και τα χειρότερα σε μια εποχή που όλες οι δομές και οι υπηρεσίες βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Ωστόσο το θέμα δεν αφορά μόνο το δήμο Ήλιδας, μιας και η Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας εξυπηρετεί ακόμα δύο δήμους αυτούς του Πηνειού και της Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η επιστολή
Στην επιστολή του το ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ηλείας μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε και να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας.
Η Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, εξυπηρετεί όλο το βόρειο τμήμα του Νομού Ηλείας, περιοχή με πολύ κακό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ενώ έχει ήδη προηγηθεί το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Γαστούνης, Βάρδας, Λεχαινών και ουσιαστικά καθίσταται η Δ.ΟΥ. Αμαλιάδας  ως η δεύτερη εφορία (εκ των δύο) που εξυπηρετεί το μισό νομό Ηλείας. 
Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, μέσω του υποσυστήματος taxis,  απευθύνεται σε λίγους γνώστες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και έτσι οι πολλοί θα αναγκασθούν είτε να ταλαιπωρούνται, είτε να πληρώνουν ιδιωτικά γραφεία, που ετοιμάζονται να δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό με σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Επί πλέον μια τέτοια κίνηση (κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας) δεν μπορεί και δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, αφού από την πολιτεία δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις εκείνες, οι οποίες θα καθιστούσαν δυνατή την εξυπηρέτηση των πολιτών με εναλλακτικούς τρόπους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία.»
Επισημαίνουν ακόμα ότι η   Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, αν και με λίγους ως προς τον αριθμό υπαλλήλους, εξυπηρετεί περίπου 75.000 φορολογούμενους πολίτες, μαζί και ένα μεγάλο αριθμό υγειών, ενεργών συνεταιρισμών και ότι είναι από τις πρώτες Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα από πλευράς εισπραξιμότητας εσόδων.
Τέλος τονίζουν ότι «ζητάμε από τους βουλευτές του Νομού Ηλείας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν στη διατήρηση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από ενδεχόμενο κλείσιμό της. Επίσης ζητάμε από το Δήμο Ήλιδας να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, και να αναλάβει δράση, πριν να είναι πολύ αργά».

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...