Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θρύλος που δεν λυγά… ποτέ!

Ο Θρύλος που δεν λυγά... ποτέ!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 71-62 τη Φενέρ στο κατάμεστο ΣΕΦ και έκλεισε το 2016 με το 10-5 στην Ευρωλίγκα


Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά… χαμογέλασε!  Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί για τρία δεκάλεπτα, στο τέλος πήγαν να τα… χαλάσουν, όμως δεν λύγισαν από τις απουσίες τους και την πίεση της Φενέρμπαχτσε, την οποία νίκησαν 71-62 και έτσι έκλεισαν το 2016 στην Ευρωλίγκα με ρεκόρ 10-5!
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε την υπέρ της διαφορά ακόμη και στο +23, ωστόσο στην τέταρτη περίοδο έδειξε να μένει από δυνάμεις, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο -4 (65-61). Όμως, εκεί μίλησε αρχικά ο Λοτζέσκι και στη συνέχεια ο Σπανούλης, οι οποίοι έδωσαν το ροζ φύλλο στους Πειραιώτες.
Το ματς
Με τρομερή όρεξη για άμυνα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός και έτσι στα πρώτα τρία λεπτά ήταν στο 4-0. Η Φενέρ αντέδρασε με ένα 5-0 (4-5), αλλά ακολούθησε ένα… πάρτι τους Μπιρτς και στις δύο ρακέτες (με ριμπάουντ, καλάθια και άμυνες) και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα 9-0 για το +8 (13-5). Στα τελευταία δύο λεπτά της πρώτης περιόδου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν με την ίδια προσήλωση στην άμυνα και με τους Παπανικολάου-Γιανγκ να… ενεργοποιούνται επιθετικά, έκλεισαν το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 18-9.
Με το καλάθι του Γιανγκ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός πήγε στο +11 (20-9), αλλά ο Αμερικανός δεν είχε σωστή αντιμετώπιση πάνω στον Βέσελι, ο οποίος έκανε ένα 4-0 για τη Φενέρ (20-13). Εκεί, «μίλησε» η περιφέρεια των Πειραιωτών αρχικά με τους Λοτζέσκι και Γκριν για το νταμπλ σκορ στα μισά (26-13). Μάλιστα, στη συνέχεια έγιναν ακόμη καλύτερα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η άμυνά τους τσάκιζε… κόκκαλα, κυριαρχούσαν απόλυτα στα ριμπάουντ, ενώ με τρομερά ποσοστά έξω από τα 6,75μ., έφτασαν στο +20 (37-17), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το τρίποντο του Μάντζαρη έστειλε τη διαφορά ακόμη και στο +21 (40-19), με τον Τσέχο φόργουορντ –που πάλευε μόνος του για τους φιλοξενούμενους- να διαμορφώνει το 40-21.
Με την ίδια… συνταγή μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο. Απίστευτη όρεξη για άμυνα με πρώτο και… καλύτερο τον Μπιρτς, αλλά και τρομερή ευστοχία από την περιφέρεια, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +23 (46-23) και να διατηρείται εκεί μέχρι τα μισά (48-25). Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τον επιθετικό ρυθμό τους, αλλά η όρεξη για άμυνα δεν έλειπε και έτσι η διαφορά διατηρούνταν στα ίδια επίπεδα (54-31), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως, στον εναπομείναντα χρόνο, βρήκε ρυθμό ο Σλούκας στην επίθεση και παρέα με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Άντιτς, ψαλίδισαν τη διαφορά στους 18 πόντους (58-40) στο τέλος.
Ο Ντίξον με τρίποντο μείωσε κι άλλο (58-43) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με τον Ολυμπιακό να ήταν σε… άλλο γήπεδο, χωρίς Μπιρτς και Σπανούλη στην πεντάδα, η Φενέρ το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο -11 (60-49) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ο Σλούκας τραβούσε τους φιλοξενούμενους, αφού εξακολουθούσε να ήταν «καυτός» από το προηγούμενο δεκάλεπτο, αλλά ο Λοτζέσκι είχε τις απαντήσεις για τους πρωταθλητές Ελλάδας και με δικά του κρίσιμα καλάθια τους συντηρούσε σε διψήφια διαφορά (65-53). Όμως, οι παθογένειες των παικτών του Σφαιρόπουλου δεν διορθώνονταν, αφού στην άμυνα ήταν κακοί και στην επίθεση δεν σκόραραν ούτε με… αίτηση και έτσι οι Τούρκοι, έβαλαν «φωτιά» στο ματς, μειώνοντας στους 4 πόντους (65-61), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Εκεί, ήταν η σειρά του Σπανούλη να πάρει την ομάδα του Πειραιά στις πλάτες και επειδή αυτή είναι… πάντα στέρεα, η νίκη ήρθε με το τελικό 71-62!
Τα δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...