Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Πύργος: Θα στηρίξουμε αδύναμους συμμαθητές μας...


ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΚ 
 
Ξεχωριστές δημιουργίες για τα Χριστούγεννα και με μοναδικό σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων τους, να στηρίξουν οικονομικά αδύναμους συμμαθητές τους ή να καταφέρουν να πάνε κάποια εκδρομή μέσα στο νέο έτος, έχουν ετοιμάσει οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο χριστουγεννιάτικο χωριό του πάρκου ΣΠΚ στον Πύργο. Πρόκειται για δημιουργίες, που τα παιδιά πήραν την απόφαση να προσφέρουν στο παζάρι που πραγματοποιείται στο χώρο από την περασμένη Παρασκευή και που μέσα από αυτές, ευελπιστούν να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα που θα τα αξιοποιήσουν για ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων.
Στο παζάρι του χριστουγεννιάτικου χωριού που κάθε χρόνο υλοποιεί ο δήμος του Πύργου τις ημέρες αυτές, στο χώρο του πάρκου ΣΠΚ, συμμετέχουν Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής του Πύργου, με τους μαθητές, να βρίσκονται καθημερινά στα περίπτερά τους, έχοντας στο πλευρό τους, τους εκπαιδευτικούς τους και τους γονείς τους. Από την άλλη, εκατοντάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή που επισκέπτονται το πάρκο, στηρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών, κάνουν τις αγορές τους σε διάφορα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα. Η ζεστασιά των Χριστουγέννων μεταφέρεται κάθε ημέρα στο πάρκο της ΣΠΚ και αυτό γιατί, τα ίδια τα παιδιά είναι αυτά που μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν από αυτή τους την προσπάθεια, όπως ανέφεραν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», θα τα διαθέσουν σε ανάγκες του σχολείου τους, θα τα προσφέρουν στους οικονομικά αδύναμους συμμαθητές τους ή θα προγραμματίσουν κάποια εκδρομή – πενταήμερη – για την επόμενη χρονιά. Εκείνο που «χαρακτηρίζει» αυτή την προσπάθεια, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, είναι πως οι μαθητές είναι αρκετά ευαισθητοποιημένοι στα κοινωνικά ζητήματα του σχολείου τους και με αυτό τον τρόπο θέλουν να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους.
Το χριστουγεννιάτικο χωριό του πάρκου ΣΠΚ θα είναι ανοικτό μέχρι και την Παρασκευή ωστόσο τα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη ξεπουλήσει τα αντικείμενα που διέθεταν, με τα φετινά Χριστούγεννα να μεταφέρουν το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης από τα παιδιά για τα παιδιά. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...