Ο Σατιρικός Καζαμίας της Ηλείας του 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ 

Εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, εκλογολογίας, πολιτικών συγκρούσεων, προσφυγικών κατακλυσμών και τρομοκρατικών μακελειών, εισέρχεται ο νέος χρόνος 2017. Πόσο… «σωτήριος» και ευτυχής θα είναι; Ο Σατυρικός Καζαμίας της «Πατρίδας» μέσα από τις… προβλέψεις του, δίνει την απάντηση… 

Ιανουάριος
1 Αγίου Βασιλείου, Πρωτοχρονιά. Ο Άγιος συλλαμβάνεται από το ΣΔΟΕ για παράνομη διακίνηση και διάθεση δώρων και… ευχών. Στις δοξολογίες για το νέο έτος όλοι προσεύχονται να μην σώσει να φανεί ο… κόφτης. Διάγγελμα Τσίπρα για χορήγηση συντάξεων στα 70…
6 Των Φώτων. Μετά τον Αγιασμό στο Κατάκολο, ο Δήμαρχος Πύργου ανακοινώνει την ανέγερση αδριάντα του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή… Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τελεί ευχέλαιο εντός και εκτός των γραφείων του για τον εξορκισμό των πάσης φύσεως δαιμονίων…
18 Αγίου Αθανασίου. Η Ι. Μητρόπολη Ηλείας ανακοινώνει ότι ο φερώνυμος Ιερός Ναός, του Πύργου γίνεται Μητροπολιτικός για όσα χρόνια διαρκέσει η… παραλαβή του ναού Αγίου Νικολάου… Ταυτόχρονα, η Ι. Σύνοδος εκλέγει Επίσκοπο Ήλιδας τον Αρχ. Δαμασκηνό Πετράκο. Φωταγωγείται η Αμαλιάδα.
25 Γρηγορίου Θεολόγου. Μνημόσυνα σε όλη την Ελλάδα για τη διετή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός δίνει στο Μαξίμου καφέ παρηγοριάς. Ξεσπά σε γοερά κλάματα η Γερβασίλη… Αίρονται τα capital controls. Οι τράπεζες χρίζουν άτοκα δάνεια για… πασχαλινές διακοπές.
30 Των Τριών Ιεραρχών. Με δήλωσή τους οι Άγιοι εξορκίζουν τον αποδιδόμενο σε αυτούς τίτλο «Τρόικα> και τελούν συλλαλητήριο εις… μνήμην του πρώην υπουργού παιδείας. Ο Ηλείος  Υπουργός υπογράφει την αυτονομία του ΤΕΙ Πύργου.
Φεβρουάριος
2 Της Υπαπαντής. Στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο μας, παρίστανται Παυλόπουλος και Τσίπρας. Αμφότεροι ανακοινώνουν τη δημοπράτηση του οδικού έργου Τσακώνα – Καϊάφα – Πύργου. Λαϊκή εξέγερση στη Ζαχάρω για την ματαίωσή του.
10 Αγίου Χαραλάμπους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέχει στον εορτασμό. Ο δήμαρχος Πύργου του παραδίδει το κλειδί της Πόλης. Ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης διαφωνεί για το… κλειδί… Η επιτροπή ανέγερσης του νέου Ναού του Αγίου, διαβεβαίωσε ότι η θεμελίωσή του θα γίνει το 2070!
12 Του Ασώτου. Μαζικές Επιστροφές στις κομματικές στέγες τους, την παραπλάνη θέλουν από τον Μεσσία της νεοαριστεράς. Τοπικός Πολιτευτής προσχωρεί στην… Αρχιεπισκοπή ελπίζωντας μια θέση… Βοηθού Επισκόπου.
19. Των Απόκρεω. Η κυβέρνηση καταργεί με νόμο την κρεατοφαγία και την ψαροφαγεία και συνιστά την κατανάλωση φτερούγων και ποδιών κοτόπουλων! Κατεβάζουν ρολά τα εναπομείναντα φαγάδικα ανά την Επικράτεια.
27. Καθαρά Δευτέρα. Έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία. Ο μισός νομός βουλιάζεις στις πλημμύρες. Στην Αμαλιάδα γίνονται νέες… οδομαχίες για τις Λαϊκές Αγορές. Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες ανακοινώνει την δημοπράτηση του υπολοίπου τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πατρών – Σαγέικα!…
Μάρτιος
3. Α΄ Χαιρετισμοί. Υπογράφεται στο… Χίλτον μεταξύ των… θεσμών και της Κυβέρνησης το 4ο μνημόνιο. Όλες οι κοινωνικές ομάδες στέλνουν… χαιρετίσματα στους κυβερνώντες ενώ ο πάντα γελαστός Πρωθυπουργός εξαγγέλει εκλογές και δημοψήφισμα. Συναγερμός και στην Ηλεία ων κοψοχέρηδων. Σχέδια του Δήμου Πύργου για δημιουργία μόνιμου παγοδρομίου, γκολφ, δημοτικού σούπερ μάρκετ και τραμ στην Πόλη…
12 Β΄ Νηστειών. Μήνυμα του Σόιμπλε σε όλους του Έλληνες: «Όσο λιγότερο τρώτε, τόσο λιγοστεύουν οι τόκοι…». Πρωτοβουλία κυβερνητικών βουλευτών για την ίδρυση λαϊκών σισιτίων  σε χωριά και πόλεις του νομού μας.
18. Τροφίμου Ιερομάρτυρος. Διανομή τροφίμων από τους υποψηφίους όλων των κομμάτων προς όλους τους ψηφοφόρους. Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προσφέρει ψητά γουρνόπουλα και η περιφέρεια Ηλείας πέρδικες και ορτύκια. Στο Κατάκολο εγκαθίσταται η εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ εναντίον της.
25 Του Ευαγγελισμού. Μετά τις δοξολογίες στον Πύργο, Αμαλιάδα και αλλού γίνονται ομιλίες υπέρ του Επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο. Καθιερώνεται η ναυμαχία Κατακόλου η 21 Εθνική Εορτή. Προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Ναούς, νεκροταφεία, βαφτίσια και γάμους.
Απρίλιος
1 Πρωταπριλιά. Το ΔΝΤ, η ΕΕ και ο Τσίπρας σκίζουν όλα τα μνημόνια. Ο Πρωθυπουργός φορά γραβάτα και ο Μητσοτάκης μετά σε συγκέντρωση στο Ολυμπιακό Στάδιο.
9. Των Βαϊων. Με Προεδρικό Διάταγμα ο φτωσός Λάζαρος ανακηρύσσεται Προστάτης 8 εκατομμυρίων Ελλήνων. Συγκεντρώσεις συνταξιούχων στην Αθήνα διαλύονται με τανκς. Ο Σεϊχης του Κατάρ επισκέπτεται τον Καϊάφα και ανακοινώνει την πρόθεσή του να αγοράσει τη μισή δυτική Πελοπόννησο.
16. Το Άγιο Πάσχα. Σε μήνυμά της η Προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει την ανταπόδοση του Χριστού και την ατελείωτη σταύρωση του λαού. Γεύμα του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή στους Επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων, χωρίς τσήγκρισμα  αυγών. Εντάσσεται το έργο  …………..της πρών λίμνης Μουριάς στο ΕΣΠΑ. Εγκαίνια στο Μουσείο Μπελογιάννη.
23. Γεωργίου Τροποαιοφόρου. Στην Ανδραβίδα γίνονται διεθνείς Ιππικοί Αγώνες και έκθεση 2000 αλόγων! Μπλόκα αγροτών αποκλείουν όλους τους αγρότες της Ηλείας. Σε λειτουργία μπαίνει ο… Κόφτης συντάξεων και μισθών… Αγανακτισμένοι μισθωτοί και συνταξιούχοι ξηλώνουν όλα τα ΑΤΜ των τραπεζών.
Μάιος
1 Πρωτομαγιά. Συμφωνία Κυβέρνησης – δανειστών για το συνδικαλισμό: Καταργούνται όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατάθεσης στεφάνου στην πλατεία Καζάκου στον Πύργο από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΜΕ κάνει κατάληψη του Εργατικού Κέντρου.
10, Μεσοπεντηκοστής. Ματαιώνεται για… 8η φορά η δημοπράτηση του τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πάτρας – Λεχαινών. Ο Ηλείος πολιτικός Κώστας Τζαβάρας μιλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το «είναι και το χρόνο». Πρόταση του ΚΚΕ Ηλείας στον Δήμαρχο Πηνειού να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Η ΝΟΔΕ Ηλείας δίνει χρίσματα ………….. δημάρχου στους: Γιαν. Λυμπέρη, Λ. Αριστειδόπουλο, Τ. Αντωνακόπουλο, Γεωρ. Γεωργιόπουλο, Βας. Γιαννακόπουλο, Αθανασία Κοσκουρή, κ. Αλεξανδρόπουλο… όλοι μαζί επισκέπτονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ασπάζονται  σταυροειδώς.
21 Κωνταντίνου και Ελένης. Ματαιώνονται οι βουλευτικές εκλογές με παρέμβαση των Πούτιν και Τραμπ. Στην Αρχαία Ολυμπία ο πρώην βασιλέας Κωνσταντίνος σε ειδική εκδήλωση δωρίζει στον δήμαρχο Ευθ. Κοτζά το… στέμμα του. Ο πρ. Δήμαρχος Γ. Αηδόνης παραθέτει γεύμα με ροφούς και σαργάνες που ψάρεψε στο κρητικό πέλαγος.
25. Της Αναλήψεως. Στα ουράνια ύψη εκτοξεύθηκαν η φτώχεια, η ανέχεια, η αγανάκτηση και η λαϊκή οργή και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και των Κεντρώων. Το ευρώ αντικαθίσταται με πλαστικές… μάρκες. Σε έξαρση οι κλοπές. Στην Κρέστενα οι διαρρήκτες «σήκωσαν» το τέμπλο του ναού της Παναγίας.
Ιούνιος
5. Του Αγίου Πνεύματος. Ιδρύεται στην Αμαλιάδα Παράρτημα της Ακαδημίας Αθηνών. Αυξάνονται σε 5 τα τμήματα του ΤΕΙ Πύργου. Η Περιφέρεια Ηλείας διοργανώνει φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων. Το φεστιβάλ Ήλιδας φιλοξενεί τον νομπελίστα Τόμας Ντύλαν ο οπαδός ζήτησε να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο – λογοτέχνη Γιάννη Νικολόπουλο!
15. Ιερωνύμου Μάρτυρα. Την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς επισκέπτεται ο Αρχειπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός τελεί δοξολογία προς τιμή τους. Σε όλα τα σχολεία του νομού μοιράζεται «Μακεδονικός χαλβάς». Τοπικός σεισμός ρίχνει όλα τα σο……. Του Λάτσειου Μεγάρου. Μεταφέρονται από αυτό οι προ καιρού ………… δημοτικές υπηρεσίες στο κτίριο Κούβελα…

26. Δαβίδ Ιερομάρτυρα Θεσσαλονίκης. Σύλληψη του Ηλείου Μητροπολίτη Παντελεήμονα για αντιτουρκισμό. Ψηφίζεται στη βουλή τροπολογία που επιτρέπει το κάψιμο της σημαίας, του …., των εικόνων, των σχολείων και ναών. Περίπου ….. πρόσφυγες μεταφέρονται στο παλιό νοσοκομείο Πύργου. Ενοποίηση των δήμων Πύργου και Ήλιδας ζητούν οι οικείοι δήμαρχοι. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου για την ανακήρυξη του Κατακόλου ανεξαρτήτου κρατιδίου.
Ιούλιος
1, Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων. Ιατρικοί Σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας κάνουν έρανο για την υποστήριξη των ανέργων μελών τους. Έκκληση των δύο νοσοκομείων του νομού μας για την προσφορά οινοπνεύματος , συρίγγων, βαμβακίου, ορών, γαζών, ασπιρίνων και… χαρτοπετσετών. Άγνωστοι ξηλώνουν την ταμπέλα ονομασίας του Νοσοκομείου Πύργου και του κλειστού Γυμναστηρίου…
3. Διεθνής Ημέρα Συνεταιρισμών. Ψηφίζεται νόμος για την κατάργηση των συνεταιρισμών και τη δημιουργία 3 ΠΑΣΕΓΕΣ! Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λαμπετίου Μιχ. Πλαστουργού ορίζεται πρόεδρος της ΣΚΟΣ. Δάνειο στην Ένωση Ηλείας για πληρωμή χρεών μισού αιώνα.
16, Πατέρων Δ΄ Οικ. Συνόδου. Θεολόγοι της Ηλείας καταγγέλουν ότι και η Σύνοδος αυτή ήταν αντικανονική. Συγχωνεύσεις Μητροπόλεων και τέλος η μισθοδοσία του κλήρου από το Κράτος, αναγγέλει ο Υπουργός Παιδείας. Συλλαλητήριο των κληρικών έξω από το  Μαξίμου.
26, Παρασκευής μεγαλομάρτυρος. Δημιουργείται καταυλισμός προσφύγων στην περιοχή Αγ. Παρασκευής Πύργου. Το ταμείο Μολυβιάτη γίνεται διεθνής Τράπεζα χορηγήσεων στους πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς της 10ετίας του 70.
Αύγουστος
6, Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Σε σοσιαλιστικό κόμμα μεταμορφώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ μεταπηδά στην αριστερά και οι ΑΝΕΛ γίνονται πεταλούδες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βραβεύει τον αντιδήμαρχο Πύργου Διον. Μπέλτσο για το έργο του στην ανακύκλωση. Πέντε χιλιάδες τουρίστες που ήρθαν με κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο ξεπεζεύουν στον Πύργο. Μεγάλη γιορτή στην Κεντρική Πλατεία με φ………… και καρυοφίλια.
15. Κοίμηση της Θεοτόκου. Τον τάφο της Παναγίας επισκέπτεται στη Γεσθημανή ο Αλέξης Τσίπρας ως… μηχανικός., όπου θαυμάζει την στατικότητά του. Ο Δήμαρχος Πηνειού ιδρύει στη Γαστούνη Σχολή Εκπαίδευσης υποψηφίων αντιδημάρχων, με πρύτανη τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας Σάκη Μπαλιούκο. Δέκα πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι από τον Πύργο σπεύδουν να γραφτούν σε αυτή.
20, Λουκίοου Β Λουκίου Βουλευτή. Ανοίγει εκτάκτως η Βουλή για να ψηφίσει το 5 μνημόνιο. Επιστρέφουν άρον άρον από τις διακοπές τους ……….. ενός από τον ήλιο και τη θάλασσα. Ψηφίζεται το μνημόνιο από τους 152. Όλοι της αντιπολίτευσης παραιτούνται και προκηρύσσονται εκλογές για τις 34 Νοέμβρη.
27, Ματθαίου. Εθνικό μνημόνιο για ……… των πυρκαγιών στην Αρτέμιδα Ζαχάρως. Παρίσταται ο Βύρων Πολύδωρας ………. …………….., ο τότε …………. Και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίς. Ο Άρειος Πάγος ζητεί την επανάληψη της δίκης των πρ. Νομάρχη Ηλείας, πρ. Δημάρχου Ζαχάρως, και του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής.
Σεπτέμβριος
3. Ματθαίου. Εορτασμός της επετείου ίδρυσης του πλέον από την κυβέρνηση. Η Φώφη, ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος, γίνονται δεκτοί από τον σοσιαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει ότι στις εκλογές θα είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου στην Ηλεία. Η Ν.Δ. προτείνει στον πρ. υφυπουργό Γιάννη Ζαφειρόπουλο εκλογική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
10. Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ο Σύλλογος των εν Ηλεία Γαρτυνίων πραγματοποιεί πολυήμερη εκδρομή στη Σμύρνη. Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, προσκαλεί τη Μιμή Ντενίση να δώσει στον Πύργο την Θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη…». Η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελοπούλου, ίδρυσε οίκο ευγηρείας στη Συντριάδα.
17, Σορίας, Πίστεως, Ελπίδας, Αγάπης. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και ων… θεσμών, οι άγιες εξορίζονται δια παντός από τη χώρα ει….. Μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή στο Ντουμπάι η Σοφία της «Πατρίδας».
24. Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας. Ο αρμόδιος Υπουργός υπογράφει την παραχώρηση των λιμανιών στο ΤΑΙΠΕΔ. Διάβημα του Λιμενικού Επιτρόπου Κυλλήνης και Κατακόλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ηλείας ιδρύει Ναυτική Σχολή στη Φιγαλεία. Συγκινημένος δηλώνει ο δήμαρχος Ζαχάρως. Δημοπρατείται η παρακαμπτήριος οδός Κατακόλου – Πύργου. Η περιοχή του Αγίου Ανδρέα – Ματζάκουρα, κερδίζει το βραβείο της Ουνέσκο για την οικοδομική αναρχοαυτονομία της.
Οκτώβριος
3, Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ο δικηγορικός Σύλλογος Πύργου και Αμαλιάδας διοργανώνει από κοινού φεστιβάλ Χορν και ρεμπέτικου τραγουδιού. Εθνική συνδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Πάρκου Ολυμπιονικών για την λειτουργία του.
15. Του σποτέως. Οι αγρότες της Ηλείας απεφάσισαν να μην σπέρνουν, να μην καλλιεργούν, να μην παράγουν τίποτα. Ο υπουργός γεωργικής ανάπτυξης υπόσχεται την καταβολή αποζημιώσεων εν έτη 2005.!
28, Επέτειος του ΟΧΙ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου τελείται δοξολογία. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφωνεί ο εκδότης της Αυγής, με θέμα τη ζωή και τον αγώνα του Άρη Βελουχιώτη. Πενήντα φορείς της πόλης καταθέτουν στεφάνι στο Ηρώο. Η Μέρκελ απαντά θετικά στην αίτηση της Ελλάδος για γερμανικές αποζημιώσεις.
Νοέμβριος
3, Ανακάλυψη λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. Την ανακάλυψη έκανε η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της «Φως στο τούνελ». Σε ειδική τελετή στη Βουλή ο Τσίπρας φορά γραβάτα δώρο του Γιούνκερ και του Ρέτζι. Ο Τραμπ καλεί στον Λευκό Οίκο τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης Χάρη Μιχαλακόπουλο. Ο Καμμένος των ΑΝΕΛ οδηγεί ένα F16 στην Άγκυρα.
14, Φιλίππου Αποστόλου, αποκαλούμενου και φτωχού. Εορτάζει το σύνολο των φτωχοποιημένων Ελλήνων. Όλοι οι Δήμοι της Ηλείας μοιράζουν στους δημότες τους σκόνη γάλακτος, ρεβύθια και μπομποτάλευρο. Η αστυνομία ανακάλυψε φυτεία 10.000 δενδρυλίων χασίς άριστης ποιότητας στον κάμπο.
21, Εισόδια της Θεοτόκου. Άλλοι τρεις χιλιάδες πρόσφυγες εισέρχονται στην Ηλεία. Ο φιλοζωικός σύλλογος ζητά την παραχώρηση 50 στρεμμάτων στην Κάστα για την φιλοξενία των αδέσποτων. Εγκαίνια γραφείων της ΝΟΔΕ από τον περιφερειάρχη ου κόμματος της Αρκαδίας. ..
30 Ανδρέου Πρωτοκλήτου Άγνωστοι σβήνουν το όνομα του Α. Παπανδρέου από το νοσοκομείο Πύργου. Νέος Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας ο Ανδρέας Μαρίνος. Μεταφέρεται από την Πάτρα στην Αμαλιάδα ολόκληρο το ΤΕΙ.
Δεκέμβριος
6, Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων. Καταπλέουν στο Κατάκολο 3 πυραυλάκια της ναυτικής. Ε ΕΑΝ πραγματοποιεί ένοπλη παρέλαση των μελών της στο Επίνειο. Εμφάνιση ελαφιών στα Διάσελα, προκαλεί ξεσηκωμό των κυνηγών. ………. Στην ΟΡΤ για την τηλεοπτική εκπομπή της. Ο υπουργός επικοινωνίας Ν. Παππάς δεξιώνεται στην ΕΡΑ Πύργου για την επιτυχία της να προβάλλει το κυβερνητικό έργο καλύτερα και από την ΕΡΤ.
12, Σπυρίδωνος Επισκόπου. Βοηθός Επίσκοπο αποκτά και η Μητρόπολη Τριφυλίας – Ολυμπίας, ο οποίος τοποθετείται στην Ανδρίτσενα. Στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου γίνεται εκδήλωση για δωρητές οργάνων του σώματος. Ερώτηση του βουλευτή Γιαν. Κουτσούκου για το λιμάνι Παλουκίου.
17, Διονυσίου Αιγίνης. Στο μετώχιο του Αγίου στον Πύργο, (ναό Αγίου Διονυσίου) εγκαθίστατια ο σχολιάζων πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον  θάνατο του Αθαν. Κανελλόπουλου του οποίου το υπόλοιπο της προτομής του βρέθηκε στην Τριανταφυλλιά. Υποψήφιος για το νόμπελ Ποίησης ο Πύργιος Νώντας Κωνσταντακόπουλος. Ο Βλαγκούλης γίνεται τρίτος αντιπρόεδρος της Ν.Δ.
24, Προ Χριστού Γεννήσεως. Διπλός μποναμάς στους συνταξιούχους από τους δανειστές οι οποίοι παίρνουν σύνταξη 150 ευρώ μηνιαίως. Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα της οδού Ερμού Πύργου και Καλαβρύτων Αμαλιάδας. Ο διοικητής του ΙΚΑ επαναλαμβάνει την περισινή δήλωσή του: «Θ αγωνισθώ για αξιοπρεπείς συντάξεις». Χαρίζονται τα «κόκκινα δάνεις» και πληρώνονται τα… ευήμερα.
31, Παραμονή Πρωοχρονιάς. Σε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ αποφασίζεται η συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης. Πρωθυπουργός ορίζεται ο…. Λεβέντης. Το ΚΚΕ ζητά εκλογές και η Χρυσή Αυγή τίθεται εκτός νόμου. Ανεμοθύελλες στην Ηλεία καταστρέφουν τα Χριστουγεννιάτικα χωριά. Ο δήμαρχος Πύργου σε μήνυμά του επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές του 2019. Όλοι εύχονται αλλήλους: «Καλή φτώχεια και του… χρόνου δραχμή». Διαφωνεί ο Καζαμίας της «Πατρίδας» που εύχεται σε όλους: «Υγεία και καλή μεγάλη Σαρακοστή»…
Patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ