Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Σκότωσε μάνα και δύο κόρες σε χωριό της Ηλείας - Κρύφτηκε κοντά στην Πάτρα και από τότε αγνοούνται τα ίχνη του για 33 χρόνια!


Σκότωσε μάνα και δύο κόρες σε χωριό της Ηλείας - Κρύφτηκε κοντά στην Πάτρα και από τότε αγνοούνται τα ίχνη του για 33 χρόνια!
Ίσως να πρόκειται για τον υπ αριθμόν ένα καταζητούμενο των Ελληνικών και Διεθνών διωκτικών Αρχών. Ο άνθρωπος που σκότωσε τρεις γυναίκες σε χωριό της Ηλείας, στη συνέχεια κρύφτηκε σε χωριά κοντά στην Πάτρα και έκτοτε για δεκαετίες αγνοούνται τα ίχνη του.

Πέρασαν 33 ολόκληρα χρόνια από τότε. Ήταν βράδυ της 18ης Οκτωβρίου του 1984 όταν ο 23χρονος 56χρονος σήμερα) Σπύρος Ορφανός από την Ανάληψη Ηλείας σκότωνε με κυνηγετικό όπλο μία μάνα και τις δύο της κόρες, ενώ τραυμάτιζε σοβαρά την Τρίτη. Θύματα του άγριου εγκλήματος ήταν η Τασία Ζόντου 41 χρόνων, και οι κόρες της Γεωργία 10 ετών και Θεοδώρα 19, ενώ σοβαρά είχε τραυματιστεί η 16χρονη αδελφή τους Βασιλική που νοσηλεύτηκε σε Νοσοκομείο της Πάτρας για αρκετές ημέρες.
Ο δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές και άλλα μικροαδικήματα αλλά δεν είχε προφυλακιστεί.
Παλαιότερα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την 19χρονη Θεοδώρα και τέσσερις μήνες πριν από το έγκλημα την είχε αρπάξει εκουσίως από τους γονείς της.
Όμως οι τελευταίοι φέρεται να πίεσαν την 19χρονη να εγκαταλείψει τον μετέπειτα δολοφόνο της και να αρραβωνιστεέναν άλλο νεαρό, τον οποίο επρόκειτο να παντρευτεί λίγες ημέρες αργότερα.
Όπως εξιστορεί το «Βήμα της Κυριακής», το μοιραίο βράδυ λοιπόν ο νεαρός εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας Ζόντου εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο πατέρας της κοπέλας απουσίαζε. Άρχισε να ζητά εξηγήσεις από την μητέρα γιατί αρραβώνιασε την κόρη της και εκείνη του ζήτησε επιτακτικά να φύγει από το σπίτι.. Ο νεαρός ναυτικός εξοργίστηκε και πυροβόλησε αρχικά την 41χρονη και στις συνέχεια τις ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ πυροβόλησε και σκότωσε την 10χρονη κόρη μαθήτρια Δημοτικού η οποία είχε πέσει πάνω στην νεκρή μητέρα της και έκλαιγε.. Μετά πυροβόλησε την 16χρονη που είχε κρυφτεί κάτω από ένα τραπέζι και αμέσως μετά άρπαξε από τα μαλλιά την πρώην αγαπημένη του την έσυρε σε ελαιώνα 100 μέτρα από το σπίτι όπου και την πυροβόλησε σκοτώνοντάς την εν ψυχρώ.
Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή ενώ άρχισε η καταδίωξή του από δυνάμεις της Χωροφυλακής. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο δράστης φέρεται να επικοινωνούσε και με άλλους συγγενείς των θυμάτων και απειλούσε και αυτούς να τους σκοτώσει. Υπήρξαν τότε μαρτυρίες ότι μετά το έγκλημα ο δολοφόνος είχε επιβιβαστεί σε φορτηγό με κατεύθυνση χωριά κοντά στην Πάτρα, χωρίς όμως ποτέ οι έρευνες για τον εντοπισμό του να αποδώσουν.
Από τότε τα ίχνη του δεν εντοπίστηκαν ποτέ και η τύχη του παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη.
Σημειώνεται ότι η δίκη - ερήμην του κατηγορουμένου - για τους τρεις φόνους ουδέποτε έγινε λόγω του παλαιότερου νομικού πλαισίου το οποίο ανανεώθηκε προ εξαετίας

Πηγή

tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...