Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ηλεία: "Κατάληψη" στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου με αφορμή τα προσφυγόπουλα


Ηλεία: "Κατάληψη" στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου με αφορμή τα προσφυγόπουλα
Παρέμβαση γονέων για το θέμα των προσφυγόπουλων λόγω μη ενημέρωσης από το δήμαρχο
 
Του Γιάννη Σπυρούνη


Σε «αναστολή» λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής οι γονείς του χωριού. Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκε – όπως υποστηρίζουν - όχι η παρουσία των προσφυγόπουλων στο σχολείο, αλλά η «κοροϊδία» από την πλευρά του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του στην Πρωινή, ο πρόεδρος του Νεοχωρίου Βασίλης Τσάκος, «τις τελευταίες ημέρες βλέπαμε τα δημοσιεύματα για την μεταφορά των προσφυγόπουλων στο Νιοχώρι για να πάνε σχολείο. Επειδή δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση ως τοπική κοινωνία, ρωτήσαμε το δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ, που μας έλεγε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παράλληλα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χάρδας δήλωνε άγνοια. Τελικά ήταν αλήθεια αλλά μας κορόιδευαν. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τα προσφυγόπουλα που έρχονται για μάθημα εδώ. Η στάση του δημάρχου μας έχει ενοχλήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νεοχωρίου οι γονείς προχωρούν στην αναστολή της λειτουργίας του σχολείου… δηλαδή κατάληψη και περιμένουν να μιλήσουν αύριο το πρωί στις 11 με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο που θα μεταβεί στο Νιοχώρι.

Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου για το θέμα έχουν ενημερωθεί σχεδόν από την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...