Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Είδε «άσπρη» μέρα ο Παναθηναϊκός με Λέτο

Είδε «άσπρη» μέρα ο Παναθηναϊκός με Λέτο

Νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα στο παγοδρόμιο της Λεωφόρου



Ο Αργεντινός άσσος Στεμπάστιαν Λέτο σκόραρε με κεφαλιά λίγο πριν το φινάλε (83') και... έλιωσε Κέρκυρα και χιονιά, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του τριφυλλιού με 1-0.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με το κλασσικό 4-4-1-1. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μέστο δεξί μπακ, ο Χουλτ αριστερό, ενώ ο Μολέδο επέστρεψε στα στόπερ (σσ. ήταν τιμωρημένος στο ματς με τον Πλατανιά) δίπλα στον Κουτρουμπή. Λουντ και Κουρμπέλης αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Βιγιαφάνιες ήταν στο αριστερό άκρο, ο Μπουμάλ στο δεξί και ο Λέτο ήταν το στήριγμα του Μπεργκ στην επίθεση.
Από την άλλη μεριά, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε διάταξη 4-3-3. Ο Κουτζαβασίλης ανέλαβε την υπεράσπιση της εστίας, Σπίνουλας και Ζαραδούκας ήταν τα δύο μπακ, με τους Ιωάννου και Βενέτη να είναι τα στόπερ. Ζορμπάς, Ανδρεόπουλος και Σιόντης αποτέλεσαν την τριάδα στον άξονα, με τους Γεωργίου και Κόντο να πλαισιώνουν τον Ζορμπά στη γραμμή κρούσης.
Το ματς
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή σκοπό να πάρει τα ηνία του αγώνα και με ορθολογικό τρόπο να «τρυπήσει» την άμυνα της Κέρκυρας. Οι «πράσινοι» έπαιζαν με κάτω τη μπάλα και πίεζαν ψηλά μόλις οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έπαιρναν την κατοχή, θέλοντας να εκμεταλλευτούν πιθανά λάθη των αντιπάλων τους. Από την άλλη, οι Φαίακες, που έπαιζαν στο δικό τους μισό, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση, ψάχνοντας είτε τον Ντουαλά που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, είτε τους δύο γρήγορους ακραίους, Γεωργίου και Κόντο!
Πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά από σύγχυση στην περιοχή της Κέρκυρας, η μπάλα έφθασε στον προωθημένο Μολέδο, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Ιωάννου έβαλε την κόντρα και «έσωσε» την ομάδα του! Η απάντηση των φιλοξενουμένων, άμεση. Σε μία γρήγορη κόντρα, ο Κόντος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που έκανε, βρήκε τον Βλαχοδήμο σε ετοιμότητα. Στο 23’ η Κέρκυρα απείλησε ακόμη μια φορά, αλλά το μακρινό σουτ του Ντουαλά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της «πράσινης» εστίας.
Ένα λεπτό μετά (24’), ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ! Ο Κουρμπέλης περίπου πέντε μέτρα έξω από την περιοχή εξαπέλυσε έναν… κεραυνό αλλά για κακή του τύχη, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους και έψαχναν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 37’ ο Βιγιαφάνιες με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον ολομόναχο Μπεργκ μέσα στην περιοχή αλλά ο Σουηδός αντί να τελειώσει τη φάση με κεφαλιά, προσπάθησε να κάνει κοντρόλ και σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Τρία λεπτά μετά, ο Λέτο γύρισε μέσα στην περιοχή στον Βιγιαφάνιες αλλά το σουτ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής (69’ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86’ Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (90'+3' Ρέις), Μπεργκ.
Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Τελάντερ, Ρινάλντι.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (86’ Γκόμες), Ζορμπάς, Γεωργίου (90'+1 Παμλίδης), Κόντος (69’ Επστάιν), Ντουαλά.
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Αντιλέχου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...