Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Μπλόκο της Κέρκυρας στον Παναθηναϊκό

Μπλόκο της Κέρκυρας στον Παναθηναϊκό

Ανήμπορος να ανέβει δεύτερος ο ΠΑΟ έμεινε στο 1-1

Την πλάτη του Ολυμπιακού κι άλλων δύο θα συνεχίσει να βλέπει -μέχρι νεωτέρας- ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κέρκυρας, μένοντας στο 1-1 στο νησί των Φαιάκων και χάνοντας την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας, όντας πλέον στο -1 από Πανιώνιο και Ξάνθη (και -12 από τους ερυθρολεύκους).
Το τριφύλλι προηγήθηκε με τον Μπεργκ στο 22', αλλά ισοφαρίστηκε από τον Επστάιν επτά λεπτά αργότερα. Από 'κει και έπειτα και ως το 65', η ομάδα του Ουζουνίδη -που αναγκάστηκε να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών των Χουλτ και Λέτο- «εξαφανίστηκε» από τον αγωνιστικό χώρο. Στο τελευταίο ημίωρο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, προσπάθησαν με Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες και Μπεργκ να... κλέψουν το διπλό, αλλά στην μία μεγάλη ευκαιρία που έφτιαξαν με τον Σουηδό, ο Βενέτης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το ματς

Με διάθεση να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει και να φτιάξει παιχνίδι ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, την ώρα που η Κέρκυρα ήταν οχυρωμένη πίσω, δεν έδειχνε πρεμούρα για επιθετικό ποδόσφαιρο και περίμενε τις ευκαιρίες της με τους πάντα επικίνδυνους Επστάιν-Ντουάλα-Ζορμπά. Τα λεπτά περνούσαν, με το τριφύλλι να έχει αναλάβει πλήρως τα ηνία, δίχως όμως να ασκεί υπερβολή πίεση στους Φαίακες, αφού τα συχνά λάθη στις μεταβιβάσεις, ο «περίεργος» αγωνιστικός χώρος, αλλά και η τακτική των γηπεδούχων έβαζαν εμπόδια. Βιγιαφάνιες, Μπεργκ και Βλαχοδήμος ψάχνονταν περισσότερο και τελικώς χάρη στους δύο πρώτους -κι έναν της Κέρκυρας-, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ.
Στο 22’, ο Σπίνουλας δεν τραβήχτηκε –εν αντιθέσει με την υπόλοιπη άμυνα- για να βγάλει οφσάιντ τον Μπεργκ, ο «Βίγια» εμπνεύστηκε εξαιρετική κάθετη για τον Σουηδό κι αυτός με λόμπα νίκησε τον Κουτζαβασίλη για το 0-1. Το τριφύλλι είχε πλέον αυτό που ήθελε, αλλά το χάρηκε… ελάχιστα! Διότι αυτή τη φορά ήταν σειρά δικού του αμυντικού να κάνει λάθος εκτίμηση. Επτά λεπτά αργότερα, λοιπόν, ο Μαρινάκης… έχασε τον Επστάιν, που άνοιξε το κοντρόλ για να κερδίσει μέτρα, και ο Γερμανός από πλάγια θέση πρόλαβε το τάκλιν του Ευαγγέλου και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο για την ισοφάριση στο νησί. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, η ομάδα του Γρηγορίου ήταν αυτή που κέρδιζε τις μονομαχίες, που έβγαζε πάθος στο παιχνίδι της, που είχε μπλοκάρει τον ανήμπορο να φτιάξει παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Χωρίς θέαμα και περαιτέρω… συγκινήσεις, ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.
Ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Λέτο, προκειμένου να προσδώσει φαντασία στην ομάδα του, όμως μάταια… Όχι μόνο διότι η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιωνόταν καθόλου, αλλά και γιατί στο 57’ ο Αργεντινός έμεινε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Οι πράσινοι ήταν εκνευριστικά κακοί, δεν μπορούσαν να κρατήσουν δευτερόλεπτο την μπάλα, έμοιαζαν να μην έχουν συνοχή και λίγο έλειψε ο Σιόντης με δυνατό σουτ να φέρει τα πάνω-κάτω, ωστόσο στο 63’ ο Βλαχοδήμος του είπε «όχι» και κράτησε το 1-1. Η κλεψύδρα άδειαζε επικίνδυνα για το τριφύλλι, κάτι που φαίνεται πως –επιτέλους- κατάλαβαν οι παίκτες του. Εξ ου και στο τελευταίο 25λεπτο ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν με αιχμή του δόρατος τον Βιγιαφάνιες να «κλέψουν» τη νίκη.
Στο 69’, μάλιστα, χάθηκε πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει για δεύτερη φορά ο Παναθηναϊκός και να βάλει τις βάσεις για το διπλό. Η λόμπα, όμως, του Μπεργκ (μετά από υπέροχη σκαφτή μπαλιά του Κουρμπέλη που… απηύδησε μην βλέποντας κοντά του συμπαίκτη για να πασάρει και αποφάσισε να «στρώσει» για τον Σουηδό) βρήκε πάνω στον Βενέτη, ο οποίος έδιωξε πάνω στη γραμμή και απέτρεψε το 1-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88’ Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκόμες, Ανδρεόπουλος (75’ Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (81’ Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά
Στον πάγκο των Φαιάκων: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας
Παναθηναϊκός: Ο. Βλαχοδήμος, Χουλτ (33’ λτ. Χουχούμης), Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (46’ Λέτο, 59’ λτ. Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ
Στον πάγκο του τριφυλλιού: Στιλ, Κουτρουμπής, Ρέις, Μπουμάλ
Διαιτητής: Θάνος
Γήπεδο: Δημοτικό Κέρκυρας
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...