ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Αμαλιάδα: Ήρωας ο Μπελογιάννης γιατί παρέμεινε πιστός στις ιδέες του μέχρι την τελευταία στιγμή


Ο Αλέξης Τσίπρας από την Αμαλιάδα: Ήρωας ο Μπελογιάννης γιατί παρέμεινε πιστός στις ιδέες του μέχρι την τελευταία στιγμή
Στη γενέτειρα του συμβόλου της Αριστεράς, Νίκου Μπελογιάννη, την Αμαλιάδα βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα (27/03/2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαινίασε τη μόνιμη έκθεση «Νίκος Μπελογιάννης», που θα βρίσκεται στο σπίτι του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ.

«Ο Μπελογιάννης και οι εκατοντάδες Μπελογιάννηδες που οδηγήθηκαν στα αποσπάσματα από το μετεμφυλιακό κράτος, δεν εκτελέστηκαν επειδή αποτελούσαν κάποιου είδους κίνδυνο για το κράτος και για την χώρα. Εκτελέστηκαν μόνο και μόνο για να τορπιλιστεί τότε κάθε προοπτική πολιτικής και Εθνικής συνεννόησης που θα εδραιώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας μετά από τα σκληρά και βάρβαρα χρόνια του εμφυλίου». Αυτά τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μπελογιάννη, υπογράμμισε ότι «είναι ένας ήρωας που παρέμεινε πιστός στις αρχές και τις ιδέες του μέχρι τελευταία στιγμή» και πρόσθεσε: «Από αυτόν τον τόπο, από την πλατεία Μπελογιάννη, από το μουσείο που σήμερα εγκαινιάζεται, παραδίδουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, στην εθνική μας ιστορία. Υπάρχει ευθεία και μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών, μία παρακαταθήκη που σήμερα έρχεται να αναγνωρίσει σχεδόν το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου. Στο δημοκρατικό πλαίσιο χωράνε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, τις οποίες διεξάγουμε τιμώντας την ιστορία μας, αλλά το κυριότερο τις διεξάγουμε κοιτάζοντας και προχωρώντας προς τα μπροστά, όχι γυρίζοντας πίσω».
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη, στην ομώνυμη πλατεία, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και τον δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Σημειώνεται πως η οικία Μπελογιάννη δόθηκε ως δωρεά στο δήμο Ήλιδας από τον γιο του, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού το έχει χαρακτηρίσει ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Ποιος ήταν ο Νίκος Μπελογιάννης

Nikos Mpelogiannis
Ο Νίκος Μπελογιάννης (22 Δεκεμβρίου 1915 - 30 Μαρτίου 1952) ήταν Έλληνας κομμουνιστής, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών και στέλεχος του ΔΣΕ.
Εκτελέστηκε το 1952 ως κομμουνιστής με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η δίκη που έμεινε στην ιστορία ως «υπόθεση Μπελογιάννη» και η εκτέλεσή του έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα και προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις, ενώ έμειναν στην ιστορία ως παράδειγμα υπερβολικής σκληρότητας των μετεμφυλιακών αντικομμουνιστικών διώξεων.
«Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», όπως τον αποκαλούσε ο έντυπος Τύπος της εποχής, επειδή έφερε ένα γαρύφαλλο στο πέτο του σακακιού του, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 30 Μαρτίου 1952, ημέρα Κυριακή και ώρα 04:10 τη νύχτα, οι μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, Νίκο Καλούμενο, Δημήτρη Μπάτση και Ηλία Αργυριάδη.
Η σύζυγός του Νίκου Μπελογιάννη, Έλλη Παππά δεν εκτελέστηκε λόγω του παιδιού, που γέννησε μέσα στη φυλακή.
Η ώρα και η ημέρα της εκτέλεσης ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη (οι εκτελέσεις γινόταν πάντα με το πρώτο φως του ήλιου και ποτέ μέρα Κυριακή ακόμα και από τους Γερμανούς Ναζί κατακτητές) και φέρεται να έγινε τότε για να προλάβουν οι υπέρμαχοι της εκτέλεσης τυχόν απονομή χάριτος.
Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

Πηγή

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: