ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο ΠΑΟ λύγισε την ΑΕΚ στη δεύτερη παράταση


Ο ΠΑΟ λύγισε την ΑΕΚ στη δεύτερη παράτασηΣε ένα ντέρμπι από τα παλιά, οι πράσινοι νίκησαν 106-87 τον δικέφαλο


Τι ματσάρα ήταν αυτή! Σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, ο Παναθηναϊκός νίκησε 106-87 την ΑΕΚ, με τον Καλάθη να το στέλνει α λα... Μπάμπεργκ στη β' παρ., όπου ο Εξάστερος έκανε επιμέρους σκορ 3-22!
Το ματς
Διάθεση να χτυπήσουν μέσα από τη ρακέτα και όχι από την περιφέρεια είχαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Την… αρχή έκανε ο Μαυροειδής, ο οποίος είχε βάλει την ΑΕΚ σε θέση οδηγού (6-2), αλλά στη συνέχεια απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Μπουρούσης, καθώς εκείνος άρχισε να κυριαρχεί μέσα από το «ζωγραφιστό» και έτσι ο Παναθηναϊκός να περάσει μπροστά (6-8). Ο ρυθμός του ματς παρέμεινε χαμηλός μέχρι τα μισά (10-11), καθώς από εκείνο το σημείο η Ένωση «ζεστάθηκε» από την περιφέρεια και έτσι διατηρούσε μία σταθερή διάφορα, την οποία έφτασε στο +6 (24-18), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, το φινάλε ανήκε στην ομάδα του Πασκουάλ, καθώς οι Γκιστ και Σίνγκλετον διαμόρφωσαν το 24-23.
Με την ίδια… φόρα μπήκε και στη δεύτερη περίοδο το «τριφύλλι», με τον Γκιστ να κυριαρχεί στα επιθετικά ριμπάουντ και να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά (29-32). Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε αρχικά με ένα ξέσπασμα του Ντίξον (33-32), ενώ η συνέχεια για εκείνη έγινε ακόμη καλύτερη, με την έλευση του Ελόνου στο παρκέ, αλλά και τη συνολική εικόνα της στην άμυνα. Ο Λαρεντζάκης είχε περιορίσει τη δημιουργία του Καλάθη και με τον Νιγηριανό από την άλλη να κάνει… πάρτι στη ρακέτα, η ομάδα του Μανωλόπουλου ξέφυγε στο +7 (42-35), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, η διαφορά αυτή έφερε αρκετό ενθουσιασμό στους «κιτρινόμαυρους», με αποτέλεσμα να κάνουν βιαστικές και κακές επιθέσεις και έτσι να δώσουν… πάτημα στους «πράσινους» να ροκανίσουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (42-41).
Με εξαιρετική άμυνα και τους Σίνγκλετον-Καλάθη πολύ «ζεστούς» μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, όπου με ένα επιμέρους 2-10 βρέθηκε στο +7 (44-51). Ωστόσο, οι Μαυροειδής και Μαυροκεφαλίδης πήραν την ΑΕΚ από το… χέρι, ρίχνοντας τη διαφορά στον έναν πόντο (50-51). Μάλιστα, το comeback της Ένωσης αποσυντόνισε εντελώς τους «πράσινους», οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με τους «κιτρινόμαυρους»… πύργους να συνεχίζουν το… βιολί τους -μέσα από τη ρακέτα- και να κάνουν το 56-53, στα τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Δύο καλές άμυνες έδωσαν την ευκαιρία στο «τριφύλλι» να ισοφαρίσει (56-56), αλλά ο Ούκιτς δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη, οδηγώντας την Ένωση στο +5 (62-57) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Τον ρυθμό που είχε, βρήκε μέσα από την άμυνά του ο Παναθηναϊκός. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης περιόδου, οι «πράσινοι» είχαν μπλοκάρει την ΑΕΚ και με τον Μπουρούση να χτυπάει αρχικά μέσα από τη ρακέτα, μείωσαν τη διαφορά στο ελάχιστο (62-61), ενώ με τους Φελντέιν και Τζέιμς να έρχονται ορεξάτοι από τον πάγκο, το «τριφύλλι» πήρε και πάλι το προβάδισμα (64-66). Στο επόμενο τρίλεπτο, το ματς έγινε… ροντέο με καλάθια εκατέρωθεν (68-68), αλλά τους παίκτες του Πασκουάλ να πατούν εκ νέου το γκάζι, πηγαίνοντας στο +6 (68-74). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ψυχολογία τους με τα τρίποντα των Νιούλεϊ και ΜακΓκράθ (74-75), με τον Αμερικανοϊρλανδό να βάζει ακόμη μεγαλύτερη… φωτιά στο ματς, καθώς με μία «βόμβα» του από τα 7,5 μέτρα στα 57’’ πριν τη λήξη, έβαλε ξανά μπροστά (77-76) την Ένωση, αφού ο Σίνγκλετον σ’ αυτό το διάστημα είχε 2/4 βολές. Με μία εύστοχη βολή του Ρίβερς, το ματς ήρθε ξανά στην ισοπαλία (77-77), με τις δύο ομάδες να είχαν από μία κακή επίθεση στο τέλος και έτσι το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.
Οι Μπουρούσης και Σίνγκλετον έκαναν τα… πάντα –και στις δύο πλευρές του παρκέ- για τον Παναθηναϊκό στις αρχές τους έξτρα πεντάλεπτου, καθώς τον κρατούσαν στο +3 (79-82). Ωστόσο, για άλλη μία φορά, η ΑΕΚ δεν τα παράτησε! Η εξαιρετική της άμυνα κράτησε στο μηδέν τους «πράσινους» για περίπου δύο λεπτά, ενώ με τη νέα… βόμβα του ΜακΓκράθ έξω από τα 6,75μ. η Ένωση πέρασε μπροστά (83-82), με τον Μαυροειδή με μία βολή να την πηγαίνει στο +2 (84-82), στα 16,2’’. Εκεί, σαν το ματς στην Μπάμπεργκ, ο Καλάθης μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και στα 6,5’’ έκανε το 84-84! Στην τελευταία επίθεση, ο Ούκιτς αστόχησε και έτσι το παιχνίδι πήγε σε δεύτερη παράταση!
Μόνο ο Παναθηναϊκός πάτησε στο παρκέ στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Η ΑΕΚ είχε παραδώσει… πνεύμα από την κούραση, με τους παίκτες του Πασκουάλ να στήνουν ένα… πάρτι και να κάνουν ένα σερί 16-0! (84-100). Η Ένωση χρειάστηκε κάτι παραπάνω από τρία λεπτά για να πετύχει πόντο (85-100), με μία βολή του Μαυροκεφαλίδη, με το «τριφύλλι» να παίρνει τη νίκη με το τελικό 106-87.
Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 62-57, 77-77 κ.α., 84-84 α’ παρ., 87-106 β’ παρ.
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Oύκιτς 12 (2), Λαρεντζάκης 5, Νιούλεϊ 6, Μαυροειδής 12, Μαυροκεφαλίδης 19 (1), ΜακΓράθ 9 (3), Ελόνου 11, Βασιλειάδης, Χαριτόπουλος, Ντίξον 4, Σάκοτα 9.
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Ρίβερς 17 (3), Φελντέιν 10 (1), Μπουρούσης 18, Σίνγκλετον 22 (3), Καλάθης 14 (2), Τζέιμς 11, Παππάς 5 (1), Γκιστ 9, Γκάμπριελ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: