ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Οι φράουλες της οργής - Καταδίκη της Ελλάδας για καταναγκαστική εργασία και εμπορία ανθρώπων στη Μανωλάδα


Οι φράουλες της οργής - Καταδίκη της Ελλάδας για καταναγκαστική εργασία και εμπορία ανθρώπων στη Μανωλάδα
Τα όσα συνέβησαν στην Μανωλάδα, ξεσκεπάζει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Δικαιώθηκαν οι μετανάστες που ζούσαν και εργάζονταν σαν σκλάβοι στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας το 2013 - Τους είχαν πυροβολήσει, τους είχαν χτυπήσει και παρά τα ντοκουμέντα που είχαν παρουσιαστεί οι δράστες είχαν πέσει στα μαλακά!


Μπορεί τα ελληνικά δικαστήρια να μην είδαν όλα όσα φριχτά έγιναν στην Μανωλάδα της Ηλείας όπου εργάτες γης δούλευαν σαν σκλάβοι άλλων εποχών με ένοπλους να τους φυλάνε, ωστόσο ήρθε η απόφαση καταπέλτης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.
Σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση για «καταναγκαστική εργασία στις φυτείες φράουλας στη Μανωλάδα», από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο. Η απόφαση αφορά 42 προσφεύγοντες που είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές, ζουν στην Ελλάδα, η δε καταγγελία τους είχε γίνει τον Απρίλιο του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΔΑΔ οι προσφεύγοντες οι οποίοι δεν είχαν άδεια εργασίας, είχαν προσληφθεί από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013 για να συλλέξουν φράουλες σε αγρόκτημα στη Μανωλάδα.
Τους είχαν υποσχεθεί μισθό 22,00 ευρώ για επτά ώρες εργασίας, και 3,00 ευρώ για κάθε ώρα υπερωρίας. Δούλεψαν καθημερινά από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ υπό την επίβλεψη των ένοπλων φρουρών. Ζούσαν σε πρόχειρες παράγκες χωρίς τουαλέτες ή τρεχούμενο νερό. Με ομόφωνη απόφασή του το ΕΔΑΔ αναγνώρισε ότι υπήρξε παραβίαση του Α.4.2 της ΕΣΔΑ (Απαγόρευση των καταναγκαστικών έργων).
Έκρινε, ότι η κατάσταση των προσφευγόντων αποκάλυπτε εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία, με δεδομένο ότι η εκμετάλλευση μέσω της εργασίας αποτελεί «μια πτυχή εμπορίας». Το Δικαστήριο έκρινε επίσης, ότι το κράτος παρέβη τις υποχρεώσεις του προκειμένου να αποτρέψει την εμπορία ανθρώπων, να προστατέψει τα θύματα, να διερευνήσει αποτελεσματικά τα διαπραχθέντα αδικήματα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.
Το χώμα στην περιοχή έχει γίνει κόκκινο από το αίμα των εργατών. Οι 3 επιστάτες γύρισαν τις κυνηγετικές τους καραμπίνες και χτύπησαν στο ψαχνό. Κάποιοι μετανάστες τραυματίστηκαν στα πόδια, άλλοι στο κεφάλι και άλλοι στη μέση τους. Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι νοσηλευτές που φτάνουν με τα πρώτα ασθενοφόρα προσπαθούν να βάλουν στα φορεία τους τραυματίες όσο πιο γρήγορα γίνεται για να τους μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στα νοσοκομεία του Πύργου και της Πάτρας.
Στους προσφεύγοντες επιδικάστηκε αποζημίωση 16.000 ευρώ για καθέναν που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου και 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν. Επίσης, το Δικαστήριο τους αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά δικαστήρια είχαν ρίξει στα μαλακά τους κατηγορούμενους γεγονός που είχε προκαλέσει αίσθηση εντός και εκτός συνόρων με ξένες εφημερίδες να μιλούν για αποφάσεις σκάνδαλο.

Πηγή

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: