Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία μελών του ΚΚΕ στην πύλη της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας

Ηχηρή ήταν η αντίδραση των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, κατά της κοινής άσκησης Ελλάδας- Ισραήλ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, με επίκεντρο την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.
Στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από την πύλη του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, σε μία ειρηνική αλλά μεγάλη σε παλμό διαμαρτυρία, απαιτώντας την απομάκρυνση των Ισραηλινών από τη χώρα.
Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την πλατεία της Ανδραβίδας, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι άλλαξαν σχέδια και τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταφέρθηκε έξω από την πύλη του αεροδρομίου, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, για την αποφυγή επεισοδίων.

Με συνθήματα
Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ισραηλινών και του ιμπεριαλισμού, κινήθηκαν με πορεία προς την πύλη του αεροδρομίου. Σε απόσταση δέκα μέτρων από την πύλη είχαν παραταχθεί αστυνομικοί, οι οποίοι δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν και τα στελέχη του ΚΚΕ ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις.
Αρχικά ζήτησαν από τον διευθυντή της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέκο Μπίρμπα να τους επιτραπεί η προσέγγιση της πύλης και εν συνεχεία οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Αριστείδη Μαρτζάκλη και τον διοικητή της 117 Π.Μ. κ. Γεράσιμο Αθανασόπουλο, που βρισκόντουσαν εντός του αεροδρομίου.
Αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλούσαν ειρηνικά, επετράπη στους συγκεντρωμένους να φθάσουν μπροστά από την είσοδο του αεροδρομίου, όπου το μέλος του ΚΚΕ κ. Άγγελος Κολόσακας διάβασε την ανακοίνωση του κόμματος.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι η άσκηση που γίνεται δεν έχει τίποτα κοινό με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αλλά αντίθετα αποτελεί απαράδεκτη άμεση εχθρική πράξη και ενεργό συνδρομή σε επιθετική ενέργεια κατά κρατών και λαών, αφού συμμετέχει και η Ελληνική αεροπορία.

Χαρακτηρίστηκε ως πρόκληση η συγκεκριμένη ενέργεια, τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: «Η ‘στρατηγική συνεργασίας’ Ελλάδας-Ισραήλ είναι μέρος της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».
Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν το λαό να ξεσηκωθεί και στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να εκφράσει μαζικά την καταδίκη με την ψήφο του.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση, ο διοικητής της 117 Π.Μ. κ. Αθανασόπουλος, βγήκε από την πύλη και μίλησε με τους συγκεντρωμένους και τους δεσμεύτηκε ότι θα  μεταφέρει τα αιτήματά τους.
Αμέσως μετά η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά.
patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...