Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πλημμύρισαν καταστήματα από την σφοδρή νεροποντή






plimires-1ημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν στον δήμο Βαρθολομιού από την δυνατή νεροποντή που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς και τέσσερα σπίτια στη Λυγιά.

Η έντονη βροχόπτωση διήρκεσε λίγα μόλις λεπτά, ήταν όμως αρκετά για να προκληθούν καταστροφές σε επιχειρήσεις, σπίτια αλλά και καλλιέργειες με τους πολίτες να βρίσκονται στο «πόδι» από τις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης και να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, ο καταστηματάρχης κ. Ταξίαρχος Μυλωνάς μιλώντας για το θέμα δήλωσε:   «Δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς το μπουρίνι προχθές το βράδυ ήταν υπερβολικό και παρουσιάστηκε πρόβλημα και με τα φρεάτια που δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τα νερά με αποτέλεσμα να μπουν μέσα στα μαγαζιά και να γίνουν ζημιές».

  Σύμφωνη γνώμη εξέφρασε και η καταστηματάρχης κα Ελένη Χαραλαμποπούλου, η οποία σημείωσε από την πλευρά της: «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Όλα έγιναν μούσκεμα μέσα στο μαγαζί μου. Η αποθήκη πλημμύρισε και καταστράφηκαν τα τσουβάλια με τα φυράματα και άλλο εμπόρευμα. Η ζημιά είναι μεγάλη και τώρα θα δούμε τι θα κάνουμε, αφού αν σημειωθεί ξανά ένα τέτοιο φαινόμενο δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει». 

Στα προβλήματα που προκλήθηκαν στον εμπορικό κόσμο αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού κα Νίκη Αρβανίτη, η οποία τόνισε: «Τέτοια προβλήματα δυστυχώς αντιμετωπίζουμε κάθε φορά με τα πρωτοβρόχια.

Πρέπει να γίνει επιτέλους κάτι. Να ανοίγονται εγκαίρως τα φρεάτια και οι αποχετεύσεις, που κάποια δυστυχώς ήταν καλυμμένα  επειδή ορισμένοι πολίτες ρίχνουν σε αυτά τους βόθρους και έτσι είχαμε αυτά τα αποτελέσματα.

Όπως πληροφορήθηκα από τους εμπόρους και επιχειρηματίες μέλη μας οι ζημιές είναι μεγάλες καθώς βράχηκαν οι μοκέτες και τα πατώματα αλλά και μέρος των εμπορευμάτων».

Σε εγρήγορση η δημοτική αρχή

Αμέσως μόλις «ξέσπασαν» τα άσχημα καιρικά φαινόμενα σήμανε συναγερμός στην δημοτική αρχή Βαρθολομιού με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Βρυώνη να πηγαίνει στο εμπορικό κέντρο μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Θανόπουλο για τον συντονισμό των ενεργειών του ειδικού συνεργείου του δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

«Προχθές την νύχτα εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας που σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Βαρθολομιού μέσα σε 20 λεπτά έπεσαν 86 χιλιοστά βροχής.

Αποτέλεσμα ήταν να μην είναι δυνατόν να χωρέσουν τα νερά στις αποχετεύσεις όμβριων και να πλημμυρίσουν κάποια καταστήματα στο εμπορικό κέντρο και τέσσερα σπίτια στην Λυγιά», σημείωσε ο κ. Βρυώνης, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια:   «Εγώ και ο κ. Θανόπουλος ήμασταν παρόντες από τις 2:30 το βράδυ, όπως επίσης και συνεργείο του δήμου μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στις ενέργειες σημαντική ήταν η συμβολή του κλιμακίου της ΕΣΕΠΑ ενώ είχαμε βοήθεια με δυο οχήματα και από τον δήμο Γαστούνης».

Όπως δήλωσε ο κ. Βρυώνης, αμέσως ενημέρωσε τον νομάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα, ο οποίος την επόμενη ημέρα απέστειλε κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Κουτσούκο.

«Τέλος, ως δήμος κάναμε και αναγγελία στον ΕΛΓΑ ζητώντας να σταλούν άμεσα γεωπόνοι και εκτιμητές για την καταγραφή των ζημιών και την άμεση ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας», κατέληξε ο κ. Βρυώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...