Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΖΑΪ ΑΛΙ ΡΕΖΑ

Αθήνα,13 Οκτωβρίου 2010




ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΖΑΪ ΑΛΙ ΡΕΖΑ

Η περιπέτεια του Ρεζάι Αλί Ρεζά (REZAI ALI REZA), 11 ετών, αφγανικής καταγωγής έληξε σήμερα το μεσημέρι δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο Ρεζάι Αλί Ρεζά βρέθηκε στην περιοχή της Πάτρας και είναι καλά στην υγεία του. Κοινωνικός Λειτουργός του Οργανισμού μας βρίσκεται κοντά στο παιδί από την πρώτη στιγμή της εύρεσης του παρέχοντας κοινωνική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην εύρεση του ανήλικου έπαιξε η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο που βρισκόταν και τον εντόπισαν.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

§     Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

§     Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Μissing Children Europe.

§     Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

§     Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

§     Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

§     Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com


Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από site όπου ενδεχομένως να υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.





Εθνικό Κέντρο για την Εξαφάνιση, Εκμετάλλευση και Κακοποίηση Παιδιών
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...