Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μαθητές σε πλημμυρισμένες αίθουσες με ποντίκια!


Μέσα στα λασπόνερα, παρέα με τα ποντίκια μαθαίνουν γράμματα διακόσιοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Από τις 10 Απριλίου του 2007 που έπεσε το σχολικό κτίριο από το σεισμό στήθηκαν λυόμενες αίθουσες «προσωρινά», όπως είχαν πει στους μαθητές, «ώσπου να αποκατασταθούν οι ζημιές».
Τρία χρόνια τώρα οι υποσχέσεις πάλιωσαν, οι προχειροστημένες αίθουσες καταστράφηκαν. Τα παράθυρα και οι πόρτες δεν κλείνουν καλά από τη σκουριά και από τα σπασμένα τζάμια μπαίνουν ποντίκια που έμαθαν πια να ζουν με τους μαθητές στις ίδιες τάξεις.
Οι διαμαρτυρίες των παιδιών στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς για άλλη μια φορά έπεσαν πάνω σε... ντουβάρια. Οι υποσχέσεις συνεχίστηκαν αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα: μαθητές και καθηγητές σκουπίζουν τα λασπόνερα της τάξης πριν αρχίσουν το μάθημα της φυσικής, τα μαθηματικά και τη λογοτεχνία, εδώ και 3 χρόνια.
Η φωνή ενός μαθητή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής που ζητούσε να πει το πρόβλημά του ήταν πραγματικά συγκινητική. «Η απόγνωση μας έφτασε στο αμήν. Φτιάξαμε ένα βίντεο με τα χάλια μας. Κάνουμε μάθημα με τα ποντίκια, κινδυνεύει η υγεία μας, τσαλαβουτάμε στα νερά της βροχής και είμαστε στο τέλος του 2010».
Αυτή τη στιγμή οι μαθητές μετά από διαμαρτυρίες και πορείες έχουν καταλάβει το ας το πούμε σχολικό κτίριο της ντροπής...
Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι μάλλον η κυρία Διαμαντοπούλου αγνοεί την ύπαρξη προφανώς αυτού του προβλήματος και ότι ο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει εκ νέου το σχολείο.
Το αποκαρδιωτικό είναι είναι ότι ενόψει εκλογών ο δήμαρχος κατηγορεί τους μαθητές ότι του χαλούν την προεκλογική εικόνα με τις καταλήψεις τους κι έτσι τα παιδιά έγιναν ξαφνικά οι ένοχοι που λιθοβολούνται από εγκληματική ανοησία ......
NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...