Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προσλήψεις λίγο πριν τις εκλογές

Οι μαζικές αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση στο δημόσιο τομέα, αλλά και η ανάγκη που δημιουργήθηκε για κάλυψη των κενών θέσεων, άνοιξαν το δρόμο για... νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του δημοσίου.

Αυτός ήταν άλλωστε ο κύριος λόγος της εγκυκλίου που εξέδωσαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρν μερικές ημέρες, προκειμένου να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε σημαντικές θέσεις.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και 800 άτομα που πρόκειται να προσληφθούν στο υπουργείο Οικονομικών, που αντιμετωπίζει και τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, "η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. το τρέχον έτος, αποφάσισε εντός το δευτέρου εξαμήνου του έτους 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009".

Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς η απορρόφηση των διοριστέων θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, λόγω αναστολής τω προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...