Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Έβαζε στα οστά ταμπελίτσες αγίων!

Κι όμως αυτές οι πράξεις ανήκουν σε 24χρονο διάκονο

Από κοιμητήρια έκλεβε οστά ένας 24χρονος διάκος ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο γιατί
είχαν βρεθεί στην κατοχή του 500 οστά και 15 κρανία.

Ο νεαρός διάκος βρίσκεται και λειτουργεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες ενορίες του Ηρακλείου προκαλώντας την αντίδραση των πιστών.

Χθες ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εξέδωσε ειδική εγκύκλιο που απευθύνεται προς τους εφημέριους όλων των ενοριών του Ηρακλείου και η οποία αναφέρει ότι ο φιλοξενούμενος διάκος μπορεί μεν να λειτουργεί στις εκκλησίες τους, αφού όμως προηγουμένως οι αρμόδιοι ιερείς ενημερώσουν τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο. Κι αυτό διότι ο Μητροπολίτης Σερρών Μακάριος αναίρεσε την απόφαση αργίας για το συγκεκριμένο διάκο.

Η αργία ίσχυε μέχρι να γίνει η δίκη. Κι όμως ανακλήθηκε. Και βέβαια, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης γνωστός για τις ευαισθησίες του και προκειμένου να βοηθήσει τον 24χρονο διάκο, η οικογένεια του οποίου μένει στο Ηράκλειο, πετάει τώρα το μπαλάκι στο Μητροπολίτη Μακάριο, γράφοντας στη χθεσινή εγκύκλιο ότι, αφού εκείνος παίρνει πίσω την αργία, «εμείς δεν μπορούμε να του κλείσουμε την πόρτα».

Ο διάκος είχε συλληφθεί μαζί με έναν Ελβετό τον περασμένο Μάιο, όταν μέσα στο διαμέρισμά του στο Σιδηρόκαστρο των Σερρών είχαν βρεθεί πάνω από 500 οστά και δεκαπέντε κρανία, που είχαν ταμπελίτσες αγίων και οσίων. Μάλιστα τα αρωμάτιζε με μύρο προκειμένου να μοιάζουν με οστά αγίων.

Πηγή: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...