Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

H Microsoft προειδοποιεί όλους τους χρήστες για επικίνδυνα spam emails!

http://www.newsit.gr/files/Image/Tech/resized/microsoft-logo-2_627_355.jpg
Τον τελευταίο καιρό πολλοί χρήστες έχουν πέσει θύματα ενός mail με αποστολέα τη Microsoft που τους λέει οτι έχουν κερδίσει και οτι πρέπει να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.



αφορμή αυτό, η Microsoft Ελλάς προειδοποιεί όλους τους χρηστές που διαθέτουν λογαριασμό mail, αν λάβουν ένα τέτοιο μήνυμα, οτι πρόκειται για παραπλανητικό μήνυμα (spam e-mails), του οποίου στόχος είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου παραπλανητικού μηνύματος αφορά e-mail με θέμα "MICROSOFT XMAS WINNING CODE:MSC-files/97770E2G/MSC", το οποίο περιλαμβάνει επισυναπτόμενο αρχείο με τη μορφή επιστολής και υποτιθέμενο αποστολέα την Microsoft.

Η επιστολή αυτή ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει κερδίσει ένα χρηματικό ποσό και τον προτρέπει να απαντήσει στο μήνυμα αποστέλλοντας τα προσωπικά του στοιχεία και φέρει το λογότυπο της εταιρίας και υπογράφεται από υποτιθέμενο στέλεχός της.

Η εταιρία από την πλευρά της διευκρινίζει δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους.

Τέλος όλοι οι χρήστες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...