Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

( Α )πογοήτευση ( Ε ) ξευτελισμός ( Κ ) ατάντια


Με διοίκηση που δεν έχει χρήμα και γνώση, με προπονητή που ψάχνει συνεχώς άλλοθι και ρόστερ που κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή...
αυτή η ΑΕΚ δεν έχει παρoν και πολύ περισσότερο μέλλον. .

Η ΑΕΚ της σεζόν 2010-2011 είναι μία από τις πιο περίεργες ομάδες που έχουμε δει ποτέ. Είναι η ομάδα που κερδίζει (δύο φορές) τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, ρίχνει τέσσερα στον Άρη και την Λάρισα εκτός έδρας. Είναι η ομάδα που χάνει με κάτω τα χέρια στην Καβάλα, στον Βόλο, στο “Καυτανζόγλειο” και δέχεται τέσσερα από τον Ολυμπιακό του Μπέου στο ΟΑΚΑ, σε μία ντροπιαστική βραδιά για την ιστορία του συλλόγου.

Καταρχήν αυτή η ομάδα δεν είναι ακόμα του Χιμένεθ. Είναι λίγο του Μπάγεβιτς, λίγο του Αδαμίδη, λίγο των προηγούμενων, λίγο του Χιμένεθ. Δία στόματος του προέδρου της η διοίκηση γνωστοποίησε το πλάνο για να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και προαναγγέλλει ΔΝΤ σε περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής. Παρόλαυτα υποστηρίζουν πως η ΑΕΚ θα παραμείνει ανταγωνιστική ξοδεύοντας πολύ λιγότερα από τους αντιπάλους της.

Το πρόβλημα είναι πως δεν τους εμπιστεύεται (και δεν τους πιστεύει) πρώτα από όλα ο κόσμος της ομάδας. Ο κόσμος που είναι τόσο απογοητευμένος που δεν έχει το κουράγιο να αντιδράσει όταν η βλέπει την τραγική εικόνα το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος που κάποτε γιούχαρε τον Μαϊστόροβιτς επειδή πανηγύρισε γκολ με το οποίο η “Ένωση” είχε πάρει ισοπαλία από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο μόνος που εμπνέει, γενικώς, τους “Ενωσίτες” είναι ο Χιμένεθ αλλά και ο Ισπανός σε κάθε στραβή θυμάται τον Μπάγεβιτς και τις μεταγραφές. Ο ίδιος είχε δηλώσει από την αρχή πως γνώριζε που ήρθε, τα οικονομικά δεδομένα και υποσχέθηκε πως το περασμένο Δεκέμβρη όλοι θα δουν την δική του ΑΕΚ. Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι τα λάθη σου, όπως έκανε πρόσφατα ο Κούπερ, και να ζητήσεις συγγνώμη, ίσα-ίσα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμο.

Μετά τον διασυρμό από τον Ολυμπιακό Βόλου ο Μανόλο Χιμένεθ επικαλέστηκε την κούραση, όμως ο αντίπαλος είχε και αυτός αγώνα Κυπέλλου μεσοβδόμαδα και ξεκίνησε την σεζόν με 22 ποδοσφαιριστές, ενώ ο Χιμένεθ βρήκε 26.

Το θέμα όμως είναι πόσοι από αυτούς που βρίσκονται στο ρόστερ της ΑΕΚ θα είχαν θέσει στην ενδεκάδα του Σάκη Τσιώλη. Πέντε; Έξι; Το πολύ. Με λίγα λόγια καλά κάνει και πιέζει για μεταγραφές ο Χιμένεθ αλλά όλοι γνωρίζουν πως λεφτά δεν υπάρχουν. Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πως έχει βρει έναν τρόπο να παρουσιάζει συσπειρωμένη την ομάδα στα ντέρμπι και με καλή αμυντική λειτουργία να “κλέβει” τα παιχνίδια. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει αυτή η ΑΕΚ είναι να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Να κλείσει τον αντίπαλο στην περιοχή, να τον πιέσει να βγάλει πολλές φάσεις.

Εν κατακλείδι, όπως εξελίχθηκε η φετινή χρονιά μοναδικός (εφικτός) στόχος της “Ένωσης” είναι το Κύπελλο. Ακόμα όμως και αν το πάρει τι θα αλλάξει; Τίποτα που θα επηρεάσει το μέλλον της ομάδας. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο από τις πρόσκαιρες επιτυχίες είναι να βγει κάποιος και να πει την αλήθεια. Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή με κατανόηση (από όλους) πως για κάποια χρόνια θα απέχεις. Τα υπόλοιπα που λέει ο Αδαμίδης για πίτες ολόκληρες και σκύλους χορτάτους στην Ελλάδα δεν γίνονται...

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...