Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πάλι η Ηλεία πιάνεται στον ύπνο


Πάλι η Ηλεία πιάνεται στον ύπνο
Η απόφαση για κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο μπορεί να αποθάρρυνε αρκετούς Ηλείους, όμως στη Μεσσηνία φαίνεται πως λειτούργησε σαν αφορμή για δραστηριοποίηση και παρέμβαση.
Συγκεκριμένα, την πρότασή του για τη δημιουργία «πράσινης σιδηροδρομικής γραμμής» στην Πελοπόννησο κατέθεσε στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος. Ειδικότερα, προτείνεται η «μετατροπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Μεσσήνη σε “πράσινη γραμμή”, πρωτότυπο τουριστικό προϊόν».

Με κάθε τρόπο προσπαθούν διάφοροι φορείς να βοηθήσουν τον τόπο τους ακόμη και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Αρκεί να υπάρχουν μυαλά που να γεννούν ιδέες και μ’ αυτές να… κινούν ακόμη και τρένα. Για όσους βιαστούν να παρατηρήσουν ότι μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί να έχει μέλλον, ας γνωρίζουν πως, οτιδήποτε έχει σχέση με πράσινη ανάπτυξη αποτελεί επιλέξιμη και ελκυστική πρόταση για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Τελικά, όλοι βρίσκουν τρόπους να σχεδιάζουν και να προτείνουν αναπτυξιακές λύσεις για τον τόπο τους, ακόμη και όταν όλα φαίνονται γκρίζα. Μόνο η Ηλεία περιορίζεται στον ρόλο του θεατή, καθότι, έναν μήνα μετά την ανακοίνωση κατάργησης των δρομολογίων τρένων δεν υπήρξε ούτε αντίδραση αλλά ούτε και κάποια παρέμβαση με αντιπροτάσεις…
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...