Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Νέα δικαιώματα βιομηχανικής ντομάτας


Νέα δικαιώματα βιομηχανικής ντομάτας
Υπ’ όψιν των δικαιούχων καλλιεργητών θα έχουν τεθεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2011 τα πρόσθετα δικαιώματα για την βιομηχανική ντομάτα, μια από τις κυρίαρχες καλλιέργειες στην Ηλεία.
Τα παραπάνω αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Όπως είναι γνωστό, η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει καθορίσει σαν περίοδο αναφοράς για τον υπολογισμό αυτών των ενισχύσεων τα έτη 2006, 2007 και 2008.

Παράλληλα με τις όποιες αντιρρήσεις μερίδας καλλιεργητών για την περίοδο αναφοράς, αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν τώρα ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο θα προσδιορισθούν τα δικαιώματα, μιας και είναι γνωστό ότι για τα έτη 2006 και 2007 δεν υπάρχουν στοιχεία εισπράξεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και η τεκμηρίωση θα γίνει με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία των Ομάδων Παραγωγών (Ενώσεις).

Στοιχεία υπολογισμού δικαιωμάτων

Ανώτερο στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε προς την εφημερίδα ότι στον υπολογισμό των δικαιωμάτων από το καθεστώς ντομάτας προς μεταποίηση θα ληφθούν υπ’ όψη τα εξής:

• Στοιχεία πληρωμών που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούν την περίοδο εμπορίας 2008

• Στοιχεία από ομάδες παραγωγών (Ο.Π.) τα οποία αφορούν τις καλλιεργηθείσες εκτάσεις, τις συνολικές ποσότητες του προϊόντος που οδηγήθηκε στη μεταποίηση καθώς και την χορηγηθείσα ενίσχυση ανά παραγωγό - μέλος.

Διαδικασία υπολογισμού

-  Το ποσό αναφοράς αποτελεί τον μέσο όρο των ποσών που χορηγήθηκαν στον παραγωγό για τα έτη 2006, 2007 προσαρμοσμένο στο ποσοστό 30%,  και του 2008.

-  Διασταύρωση στοιχείων προερχομένων από τις Ο.Π. με τις καταστάσεις πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δικαιούχοι παραγωγοί θα ενημερωθούν το αργότερο έως 15/4/2011 για τα προσωρινά δικαιώματα και θα έχουν δυνατότητα υποβολής αιτημάτων αναθεώρησης των δικαιωμάτων εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως π.χ. λανθασμένα στοιχεία περιόδου αναφοράς κτλ.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...