Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Euroleague: Λιέτουβος Ρίτας - Παναθηναϊκός 59-80

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Top 16 της Euroleague ο Παναθηναϊκός που επικράτησε –παρά τις απουσίες- εύκολα της... Λιέτουβος Ρίτας με 80-59, στο Βίλνιους. 
 
Για ένα ημίχρονο άντεξαν οι παίκτες του Τριφούνοβιτς που τελικά… υπέκυψαν στην πολύ καλή άμυνα των «πράσινων». Εξαιρετική τρίτη περίοδος με τους παίκτες του «Ζοτς» να περιορίζουν τους Λιθουανούς στους… οκτώ πόντους. Μπατίστ, Καϊμακόγλου και Τσαρτσαρής οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού».


Το ματς

Με μικρό σερί 6-0, υπέρ των «πράσινων» ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Βίλνιους. Άμεση η απάντηση των Λιθουανών που ισοφάρισαν σε 6-6. Οι παίκτες του Τριφούνοβιτς δεν άργησαν να περάσουν μπροστά χάρις σε τρίποντο του Γκετσεβίτσιους (9-8). Ο Μπατίστ από πλευράς Παναθηναϊκού έκανε ό,τι μπορούσε έχοντας συμπαραστάτη τον Καϊμακόγλου, ωστόσο η ευστοχία των αντιπάλων τους από τα 6,75, τους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων, 21-18, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τρίποντο του Μπιέλιτσα.

Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε η πρώτη περίοδος, ξεκίνησε και η δεύτερη. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο… πρωταγωνιστής. Ο Γκετσεβίτσιους έβαλε το τρίποντο και έφερε την Λιέτουβος στο +6 (24-18). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν απελπιστικά άστοχοι από μακριά (2/10 τρίποντα στα πρώτα 20’) πράγμα που τους στοίχισε επιθετικά. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Γιασάιτις οι γηπεδούχοι απέκτησαν «αέρα» επτά πόντων (31-24). Ο Νίκολας μείωσε για το "τριφύλλι" σε 31-27 ενώ ο Διαμαντίδης λίγο αργότερα με ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το 33-29, με το οποίο και οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.


Δυναμικά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός και με ένα 6-0 πέρασε μπροστά, 35-33, για πρώτη φορά μετά το 13-11. Η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν υποδειγματική, κρατώντας του γηπεδούχους στο «μηδέν» για περισσότερα από τρία λεπτά. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα από Νίκολας και Καϊμακόγλου έδωσαν στους «πράσινους» το... απαιτούμενο ψυχολογικό αβαντάζ. Μείωσαν προσωρινά με Γιασάιτις και Μπαϊράμοβιτς οι «Λιθουανοί». Σερί 10-0 για το «τριφύλλι» με τον Τσαρτσαρή πρωταγωνιστή για το 41-53, στο τρίτο δεκάλεπτο.

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος με τον Παναθηναϊκό να κάνει σχεδόν ό,τι θέλει και να αυξάνει συνεχώς την υπέρ του διαφορά. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ακόμα και όταν βρέθηκαν μπροστά με 22 πόντους (73-51) δεν σταμάτησαν να πιέζουν, επιβεβαιώνοντας ότι όλα ξεκινούν από την… άμυνα. Μέχρι και στο +24 το σκορ (79-55), το λέι απ του Ελ-Αμίν διαμόρφωσε το τελικό 59-80.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...