Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα στη λειτουργία της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας Ν. Ηλείας.

  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Τουρισμου

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετωπίζει η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας στην Ηλεία.

Η βιβλιοθήκη φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από σπάνια και ιστορικά βιβλία πάνω από 40.000 τόμους, όπως δυσεύρετες εκδόσεις των πρώτων ετών της τυπογραφίας (Όμηρος, Πλούταρχος, Πίνδαρος), ιστορικό αρχείο με χειρόγραφα έγγραφα της Επαναστάσεως του 1821, βιβλίο του Ζαν Ζακ Ρουσώ με ιδιόχειρες σημειώσεις του ιδίου.


Συγκεκριμένα είναι άμεσος τόσο ο κίνδυνος διακοπής του ρεύματος και του κλιματισμού για τη διατήρηση σε καλή κατάσταση των σπάνιων εκδόσεων, όσο και μείωσης των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και προστασίας του πολύτιμου και μοναδικού υλικού.
Εξαιτίας της λειψής χρηματοδότησής της, είναι αδύνατο να καλυφθούν πλέον οι δευρυμένες ανάγκες της βιβλιοθήκης, για τη συντήρηση του περιεχομένου της βιβλιοθήκης, το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της λαϊκής περιουσίας, του οποίου η προστασία και κατάλληλη αξιοποίηση πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαικές απαιτήσεις και κοινωνικές ανάγκες για ολόπλευρη μόρφωση και διαφύλαξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα παρθούν ούτως ώστε να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση με επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Βιβλιοθήκης για να συνεχίσει τη λειτουργία της χωρίς προβλήματα.


Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος

Νίκος Μωραΐτης

Γιάννης Πρωτούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...