Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΚΑΤΑ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ


Παρά τη σημαντική αύξηση των εσόδων από εισπράξεις ΦΠΑ, την πληρωμή μέρους της... περαίωσης από περίπου 550.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες και το φοροκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα του προϋπολογισμού τον πρώτο μήνα... του τρέχοντος έτους εμφανίζουν απόκλιση 100 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον στόχο που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 5,5 δισ. ευρώ έναντι μηνιαίου στόχου 5,6 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών παρά την απόκλιση των 100 εκατ. ευρώ εμφανίζονται αισιόδοξη για τη συνέχεια και αυτό διότι όπως λένε θα εντατικοποιηθουν ακόμη περισσότερο οι φορολογικοί έλεγχοι και θα αποδώσουν στην πλήρη τους μορφή τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα (αύξηση ΦΠΑ στο 13% κτλ.) αλλά και αυτά που προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Tα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν τον Ιανουάριο του 2011 κατά 12% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα παρά τη σημαντική πτώση του λιανεμπορίου (το Νοέμβριο η πτώση του τζίρου ήταν πάνω από 10%).

Πάντως ο στόχος για το σύνολο του έτους σύμφωνα με τον προϋπολογισμό είναι 59,4 δισ. ευρώ, ενώ η σημαντική απόκλιση που εμφανίζεται σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αποδίδεται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας και μέσα στον Ιανουάριο είχαν πληρωθεί περίπου 400 εκ. ευρώ μόνο από τη συγκεκριμένη πηγή εσόδων.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...