Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ταλαιπωρίας συνέχεια… την ερχόμενη εβδομάδα


Η ταλαιπωρία αναμένεται να συνεχιστεί και την εβδομάδα που έρχεται, από τις κινητοποιήσεις  που έχουν εξαγγείλει, γιατροί, φαρμακοποιοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στα ...μέσα μεταφοράς. 

Γιατροί και φαρμακοποιοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.

Οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, ενώ η Ομοσπονδία των γιατρών όλων των νοσοκομείων της χώρας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε να κηρύξει τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίηση τους, έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Νέα 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έχουν ανακοινώσει και  οι φαρμακοποιοί.

Στην Αττική, οι φαρμακοποιοί θα απεργήσουν και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς


Ακόμη μία εβδομάδα ταλαιπωρίας περιμένει και το επιβατικό κοινό, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τη Δευτέρα, τραβούν χειρόφρενο, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα τα μπλε λεωφορεία.

Την Τρίτη νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...